"Am pierdut pentru ca am ratat prea mult, iar lipsa de experienta s-a vazut", a fost fraza cea mai folosita de oficialii romani dupa un singur punct cucerit in patru meciuri din Europa League. Daca ar fi sa tinem cont de acest lucru ne intrebam ce experienta avea Urziceniul in Champions League?

Am sperat ca-i vom ingenunchea pe turci intr-o dubla care a opus cele mai galonate echipe din Liga 1 si din Superliga (Steaua, Dinamo - respectiv Galatasaray si Fenerbahce), dar ne-am ales doar cu un gol marcat si cu cinci primite.

Nici provincia nu a stat mai bine, CFR-ul confirmand ca alterneaza perioadele bune cu cele mai putin faste. A fost 2-0 pentru Sparta, iar Conceicao isi simte din nou postul amenintat.

Timisoara era condamnata sa castige, dar a fost nevoita sa se multumeasca cu o remiza alba care o tine inca in viata, cel putin pana la urmatoarea partida.

Dupa o saptamana cu meciuri la cel mai inalt nivel pe Batranul Continent, Liga 1 s-a ales cu patru puncte, dintre care trei in Champions League. Onoarea a fost clar salvata de campioana Unirea Urziceni, o formatie pentru care ai putea sa bagi mana in foc ca nu este din Romania (cel putin dupa fotbalul aratat pana acum in C1).

Speram la doua echipe direct in grupele Ligii Campionilor, dar in acest ritm exista posibilitatea sa ramanem fara niciuna.

Dupa jumatate din partidele disputate in Europa League (primele 3), sansele echipelor romanesti de a se califica in primavara europeana scad direct proportional cu temperatura de afara (Steaua si Timisoara se afla pe ultima pozitie in grupa, in timp ce Clujul si Dinamo se afla pe trei).