Fara victorie in Europa League, Steaua spera sa sparga gheata impotriva lui Fenerbahce, intr-o disputa de totul sau nimic pentru trupa lui Stoichita. Turcii au venit pe Ghencea cu gandul clar de a cuceri toate cele trei puncte, dar in ultima dubla ros-albastrii au eliminat pe Fener din Cupa UEFA in sezonul 1997/1998. Partida va fi in direct pe Protv si Live Text pe HotNews.ro de la ora 20.00.

Steaua si Fenerbahce s-au inalnit ultima data pe Ghencea in data de 16 septembrie 1997, atunci cand partida s-a terminat la egalitate, scor 0-0. In retur a fost 2-1 pentru Steaua (Bolic (63) / Militaru (10), Ciocoiu (44), iar romanii i-au eliminat pe turci din Cupa UEFA.

Au evoluat urmatoarele echipe in Ghencea:

Steaua: Ritli, Miu, Matei, Rotariu (Baciu, 37), Rachita, Lacatus, Militaru (Nagy, 74), Ciocoiu (Munteanu, 46), Serban, Rosu, Csik.

Fenerbahce: Rustu, Ilker Yagcıoglu, Okechukwu, Hogh, Kemalettin Senturk, Erol Bulut (Tarik Dasgun, 46), Tayfun Korkut, Bolic, Okocha, Saffet Sancaklı (Sabin Ilie, 74), Mustafa Dogan.

Grupa H:

Sheriff Tiraspol (Rep. Moldova) - Twente Enschede (Olanda)

Steaua Bucuresti (Romania) - Fenerbahce Istanbul (Turcia)

Clasament:

1 FC Twente 4

2 Fenerbahce 3

3 Steaua 2

4 Sheriff 1

"Infruntam un campion mondial, Roberto Carlos, plus alti jucatori de mare valoare. Imi doresc ca jucatorii mei sa aiba o mentalitate de invingator maine seara(nr. joi), restul vorbim dupa meci. Acum este alta epoca, alt fotbal, alti jucatori. Cand i-am intalnit ultima data, Fenerbahce era o echipa mult mai buna, a fost o surpriza ca i-am eliminat. Istoria e cu totul alta acum, dar speram s-o repetam. Nu am emotii, jucatorii trebuie sa se uite si la ce s-a intamplat aseara. Felicit Unirea, au cîstigat datorita disciplinei", a declarat Mihai Stoichita.

"Avem nevoie de atentie la Bucuresti, vrem sa plecam de aici cu un rezultat pozitiv. Obiectivul nostru este sa facem un joc consistent si sa ne remediem unele probleme pe care le mai avem de pus la punct" - Cristoph Daum, antrenor Fener.