Unirea Urziceni a uimit Batranul Continent dupa victoria de rasunet, scor 4-1, obtinuta pe terenul celor de la Glasgow Rangers, una dintre prezentele obisnuite in Champions League. "Minunea ialomiteana" continua sa impresioneze si dupa cucerirea campionatului in Romania, formatia lui Dan Petrescu obligandu-i pe britanici sa le pronunte corect numele. Au marcat Bilasco (32'), Lafferty (autogol 49'), McCulloch (autogol 59') si Brandan (65'), pentru Unirea, respectiv Ricardo Vilana (autogol 2') pentru scotieni. Urziceniul acumuleaza patru puncte si poate visa la primavara europeana.

"Vrem o minune pentru a castiga la Glasgow", spunea Mihai Stoica inainte de partida de pe Ibrox Park. Chelsea de Ialomita a reusit inca o minune dupa castigarea campionatului in Liga 1, Urziceniul prinzand o seara magica in Marea Britanie.

Disputa de la Glasgow a inceput cum nu se poate mai prost pentru Unirea, Ricardo Viana trimitand in propria poarta dupa numai doua minute. Se anunta un festival de goluri la poarta lui Tudor. Asezati bine in teren de Dan Petrescu, Galamaz si compania au trecut la controlul partidei. A fost 1-1 la pauza dupa ce Bilasco a inscris dupa o faza de manual creata de Brandan.

In a doua repriza, Unirea a punctat de trei ori (Lafferty - autogol 49', McCulloch - autogol 59' si Brandan 65'), iar jucatorii gazda erau puternic apostrofati de intreaga asistenta.

Urziceniul mai trece in cateva randuri pe langa gol, dar Varga si Tibi Balan nu profita de situatii clare de gol. Se termina 1-4, iar Unirea are sanse reale de a ajunge in primavara europeana.

Visul frumos inceput intr-o noapte fierbinte de Baragan a continuat si in Champions League, Urziceniul fiind in aceste momente un oras cunoscut in fotbalul de pe Batranul Continent.

"Nu suntem entuziasmati pentru ca nu s-a realizat o mare performanta, ci doar un mare rezultat. Calificarea in primavara europeana ar fi o performanta extraordinara. Rezultatul acesta creeaza o presiune extraordinara" - Mihai Stoica (gsptv).

"Desi am inceput foarte bine, nu am reusit sa ne impunem jocul. Apoi am primit trei goluri pe care in mod normal nu le-am fi primit niciodata. Una peste alta, a fost o seara dezamagitoare", a declarat Walter Smith (antrenor Glasgow).

"Dan Petrescu a reusit sa faca o echipa serioasa. Imi aduc aminte ca spunea de mult ca vrea sa castige la Glasgow. Felicitari! E o victorie mare si celelalte echipe au ce invata de la acest meci. Nu am vazut meciul, dar este un rezultat extrem de important" - Mircea Sandu (gsptv).

"Date fiind conditiile create de guvernele din ultimii 20 de ani, fotbalul nostru este un erou. Au facut cinste fotbalului cu aceasta victorie. Dumitru Bucsaru e de felicitat pentru ce a facut la Unirea. E o victorie mare pentru ei si o victorie mare pentru Romania. Unirea a jucat astazi de parca ar fi jucat finala, bravo lor si felicitari jucătorilor" - Dumitru Dragomir (gsptv).

Au mai ramas de disputat:

4 noiembrie:

Unirea Urziceni - Rangers

FC Sevilla - VfB Stuttgart

24 noiembrie:

Rangers FC - VfB Stuttgart

Unirea Urziceni - FC Sevilla

9 decembrie:

VfB Stuttgart - FC Unirea Urziceni

FC Sevilla - Rangers FC

Echipe:

Rangers: 1 McGregor - 5 Papac, 3 Weir, 6 McCulloch, 16 Whittaker - 14 Naismith, 4 Mendes, 8 Thomson, 7 Davis, 11 Rothen - 18 Miller

Unirea: 74 Tudor - 22 Bruno Fernandes, 24 Maftei, 6 Galamaz - 19 Brandan, 32 Apostol, 18 Ricardo Vilana, 16 Nicu - 21 Balan, 9 Varga, 7 Bilasco