Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti (AISS) ii indeamna pe fanii clubului Steaua sa nu-si primeasca inapoi banii dati pe abonamente. Dupa ce finantatorul Becali a decis sa renunte la abonatii de la peluze, AISS reactioneaza si emite un comunicat de presa pentru a-i informa pe suporteri.

Comunicat de presa AISS:

"In urma abuzurilor de neimaginat ce au loc in ultimele zile, cu ocazia scoaterii la vanzare a biletelor pentru meciul Steaua - Fenerbahce, cand peste 2.000 de suporteri abonati ai peluzelor Nord si Sud nu au avut dreptul sa-si cumpere bilete, Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti s-a angajat sa gaseasca toate modalitatile prin care suporterii stelisti afectati se pot apara de actiunile abuzive, dictatoriale si absurde ale conducerii clubului Steaua. Pe aceasta cale, AISS doreste sa transmita suporterilor in cauza urmatoarele:

Rugam toti suporterii abonati la peluze, indiferent daca au putut sa-si achizitioneze bilete sau li s-a interzis acest lucru, SA NU DEA CURS INVITATIEI CLUBULUI STEAUA DE A ISI RECUPERA BANII PLATITI PE ABONAMENTE! Facem precizarea ca, potrivit legilor romane in vigoare, abonamentele de la peluze SUNT INCA VALABILE, intrucat clubul Steaua nu a efectuat nicio formalitate ceruta de lege pentru a inceta in mod unilateral contractul dintre club si suporter. Pana la notificarea individuala a fiecarui abonat "interzis" cu privire la rezilierea unilaterala de catre club a contractului, notificare ce trebuie efectuata prin scrisoare sau orice alt mesaj individualizat (care sa contina numele acelui abonat), contractele sunt valabile, impreuna cu abonamentele aferente.

Clubul Steaua incearca de fapt sa induca in eroare grupul suporterilor abonati la peluza, prin invitatia de a-si recupera banii, intrucat daca suporterii sunt de acord sa primeasca inapoi pretul abonamentelor - DOAR IN ACEST CAZ clubul ar putea sustine in mod legal ca abonamentele au fost anulate prin acordul dintre suporteri si club. Prin urmare, pana la o notificare din partea clubului, rugam suporterii sa nu dea curs propunerilor venite de la clubul Steaua!

Acelasi sfat il avem si pentru cei carora li s-a promis inlocuirea abonamentului de peluza cu un abonament intr-o alta zona a tribunei, cu conditia semnarii unei declaratii prin care acestia se angajeaza sa nu protesteze impotriva conducerii clubului, in caz contrar urmand sa le fie interzis accesul la meciurile echipei. Desi suntem de parere ca o astfel de clauza nu are nicio acoperire legala, ii sfatuim pe suporteri sa nu accepte o asemenea propunere.

Atragem tuturor atentia ca reprezentantii clubului Steaua NU REDAU PREVEDERILE LEGII 4/2008 in comunicatul afisat pe siteul oficial al clubului la rubrica "Regulament privind respectarea ordinii, disciplinei si comportamentului adecvat al spectatorilor la meciurile de fotbal disputate pe teren propriu", http://www.steauafc.com/ro/bilete_informatii/. Astfel, articolul 10 alineatul (2) litera b) din Legea 4/2008 nu face referire la interzicerea de catre clubul organizator a accesului persoanelor "care au savarsit fapte, acte sau gesturi obscene, au proferat ori au scandat injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum si amenintari cu acte de violenta impotriva celorlalti spectatori, oficiali, jucatori sau a bunurilor acestora, au proferat ori au scandat injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa fortelor de ordine sau a personalului de ordine si siguranta". Aceasta sintagma care apare pe siteul oficial al clubului nu se regaseste in art. 10 alineatul (2) litera b), clubul Steaua permitandu-si sa compileze textele legii pentru a dezinforma spectatorii si a le lasa impresia unor puteri pe care de fapt nu le are. (Legea 4/2008 a fost publicata in Monitorul oficial nr. 24 din 11 ianuarie 2008, Partea I. Textul ei poate fi consultat pe siteul Camerei Deputatilor, la adresa: http://www.cdep.ro/proiecte/2007/500/30/9/leg_pl539_07.pdf)

Toata aceasta serie de gesturi abuzive si absurde provoaca frustrare si tristete in inimile multor suporteri stelisti ce sunt abonati ai clubului de ani si ani de zile. Dupa cum ne transmitea un abonat al Peluzei Nord, ne intrebam de ce suporterii care au indurat ploaia in meciurile cu Southampton, West Ham, Liverpool sau Valencia nu erau atunci persona non-grata? Sau de ce n-au fost declarati astfel la ninsoarea cu Villareal? Ce pericol reprezinta pentru conducerea clubului zecile de suporteri abonati interzise in aceste zile? Intrebari retorice, fara doar si poate.

In lipsa unor raspunsuri (pe care nu le vom primi niciodata), AISS continua sa stranga toate informatiile necesare contestarii tuturor abuzurilor care au loc in aceste zile. Cel mai tarziu maine, AISS va reveni cu un comunicat in care va descrie care sunt pasii pe care suporterii abonati carora li s-a interzis cumpararea de bilete la meciul Steaua - Fenerbahce pot ataca aceasta actiune a conducerii clubului Steaua. Rugam mass-media sa preia comunicatul de azi, precum si comunicatele viitoare ale AISS, pentru a facilita ajungerea informatiei la toti suporterii stelisti nedreptatiti.

Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti"

sursa: prosport.ro.