Tricolorii au asteptat ultimul meci din preliminarii pentru a bifa prima victorie acasa, Feroe fiind singura nationala careia Romania i-a luat sase puncte. Prima reprezentativa s-a impus cu 3-1 in fata unei formatii din lumea a treia a fotbalului, elevii lui Razvan Lucescu terminand grupa de calificare pe locul 5, penultimul. In pofida unei campanii ratate, la Piatra Neamt nationala a fost primita cu mult entuziasm.

Echipa trimisa in teren de Razvan Lucescu a inceput in forta partida cu modesta reprezentativa a Insulelor Feroe, tricolorii reusind sa deschida relativ repede scorul prin Apostol, in minutul 16. Cu multe faze de poarta si cu avantaj pe tabela, nationala Romaniei a dat senzatia ca poate marca multe goluri, dar la pauza s-a intrat cu avantaj minim pentru Radoi, Marica si compania.

Al doilea mitan a fost unul in care tricolorii s-au chinuit in multe actiuni sa depaseasca apararea aglomerata a oaspetilor, dar desprinderea a venit in minutul 65, atunci cand Gigel Bucur (unul dintre cei mai scunzi tricolori) a inscris superb cu capul.

Bo dejoaca o iesire gresita la off-side a Romaniei si puncteaza pentru Feroe in minutul 85, dar tabela de marcaj avea sa fie inchisa de Mazilu, reusita venita la doar doua minute dupa golul de onoare al oaspetilor.

Romania bifeaza prima victorie pe propriul teren din preliminarii tocmai in ultima partida, impotriva unei nationale din lumea a treia a fotbalului european.

Tricolorii incheie grupa de calificare pe locul 5 dupa ce Lituania a invins cu 2-1 pe Serbia.

"Meciul a fost unul placut, alert, la care ne-am conectat total si am avut multe situatii de a marca. Un prim obiectiv mic, dar important, s-a implinit in seara asta. Acela de a termina in urna a doua valorica. Stiu ca toata lumea a fost dezamagita dupa meciul cu Serbia, dar primii au fost jucatorii. Trebuie sa legam un nucleu care sa dea totul pe teren, dar pană acolo, in conditii de presiune maxima, mai avem mult de lucru" - Razvan Lucescu, selectioner Romania.

"Am ratat mult si am fi putut castiga mai evident. Am jucat mai incet, probabil ca i-am fi destabilizat pe feroezi daca am fi jucat mai rapid. Oricum, ei au iesit la joc si astfel am avut un avantaj. Am incheiat pe pozitia pe care am incheiat si am avut numai 12 puncte, mai putin de jumatate din punctele puse in joc in aceasta grupa. Oricum, cu Razvan avem un palmares pozitiv, dar din punctul de vedere al umilintei din Serbia nu e chiar bine" - Mircea Sandu (gsptv).

"Avem nevoie sa ne pregatim pentru urmatoarea campanie. Victoria cu Feroe e doar de moral, dupa meciul cu Serbia. Nu am luat intalnirea de astazi ca pe o razbunare, ci doar am vrut sa castigam. Eram la ultimul meci in fata suporterilor si trebuia sa jucam si pentru ei" - Razvan Rat (sport.ro).

"Cred ca am o mica entorsa, dar putea sa fie si mai rau. Voi face maine un control amanuntit. Nu a fost o campanie reusita, asta este sigur. Trebuie sa strangem randurile si ne dorim ca in viitor sa reusim mai mult. Chiar daca nu cred multi in noi, vom munci mai mult" - Dorin Gorin (sport.ro).

"Adevarul este ca fotbalul romanesc se afla in dificultate. Avem "calitatea" de a ramane orbi si surzi la atatea semnale negative. Momentan nu se mai poate face nimic. Trebuie putin calm si foarte multa rabdare. O schimbare nu vine de la o zi la alta" - Ladislau Boloni (gsptv).

Echipe:

Romania: 1 Pantilimon - 2 Panin, 6 Radoi, 5 Goian, 3 Rat - 8 Mara, 4 Apostol, 11 Grigore, 7 Varga - 18 Bucur, 9 Marica

Rezerve: Tatarusanu - Nesu, Adrian Cristea, Galamaz, Tibi Balan, Andrei Cristea, Mazilu

Feroe: 1 Mikkelsen - 2 Naes, 3 Danielsen, 5 Bo, 6 Jacobsen, 7 Benjaminsen, 8 Samulesen, 4 Gregersen, 10 Olsen, 11 Holst, 9 Borg

Rezerve: Lokin, Eliasen, Jakobsen, Petersen, Joensen, Davidsen, Hansen

Partidele zilei:

Romania - Feroe 3-1

Lituania - Serbia 2-1

Franta - Austria 3-1

Clasament:

1 Serbia 22 puncte (calificata la Cupa Mondiala)

2 Franta 21 (merge la baraj)

3 Austria 14

4 Lituania 12

5 Romania 12

6 Insulele Feroe 4