Uruguay si Argentina se afla la doar 90 de minute de Cupa Mondiala de fotbal, disputa dintre cele doua nationale fiind una de totul sau nimic. Daca echipa lui Maradona are si varianta egalului, gazdele trebuie sa invinga pentru a ajunge in Africa de Sud.

Partida de pe stadionul Centenario este una de mare traditie in America de Sud, Uruguay si Argentina impartind 108 ani de rivalitate.

Pentru Forlan, Lugano, Caceres si compania lucrurile sunt clare, daca ingenuncheaza Argentina obtin biletele pentru Africa de Sud. Lucrurile nu stau deloc bine daca pierd, iar Ecuadorul castiga disputa din Chile, in aceasta situatie Uruguayul ramanand in afara Cupei Mondiale (rateaza si barajul).

Dupa ce a castigat dramatic meciul cu Peru (in minutul 92), Argentina lui Maradona trebuie sa faca fata unei asistente de aproximativ 55.000 de spectatori (doar 4.000 vor fi argentinieni) pentru a merge in Africa de Sud.

Uruguay: Fernando Muslera; Maximiliano Pereira, Andres Scotti, Diego Lugano, Marin Caceres, Alvaro Pereira; Diego Perez, Walter Gargano, Jorge Rodriguez; Luis Suarez, Diego Forlan

Argentina: Sergio Romero; Nicolas Otamendi, Rolando Schiavi, Martin Demichelis, Gabriel Heinze; Jonas Gutierrez, Javier Mascherano, Mario Bolatti, Juan Sebastian Veron; Lionel Messi, Gonzalo Higuain.

Partidele zilei:

Peru - Bolivia

Brazilia - Venezuela

Chile - Ecuador

Paraguay - Columbia

Uruguay - Argentina

Clasament:

1 Brazilia 33 puncte

2 Paraguay 33

3 Chile 30

4 Argentina 25

5 Uruguay 24

6 Ecuador 23

7 Venezuela 21

8 Columbia 20

9 Bolivia 15

10 Peru 10 puncte

(Primele patru clasate se califica la Cupa Mondiala, a cincea clasata merge la baraj).