UEFA colaboreaza cu Interpol si va deschide, in noiembrie, o ampla ancheta in ceea ce priveste 40 de cazuri de meciuri aranjate in Liga Campionilor si Cupa UEFA, cele mai multe dintre cluburile implicate provenind din Europa de Est. Comisarul UEFA Karl Doht a anuntat ca s-au strans destule dovezi si ca va iesi la lumina "cel mai mare caz de coruptie din toate timpurile".

Comisarul UEFA a acordat un interviu publicatiei olandeze Het Algemeen Dagblad, in cadrul caruia a declarat ca s-au adunat probe solide despre diverse anomalii intamplate in ultimii patru ani atat in ligile nationale, cat si in preliminariile Ligii Campionilor si Cupei UEFA. Indiciile aranjamentelor ale unor cluburi din estul, vestul si sudul Europei au fost stranse cu ajutorul Interpolului si, potrivit comisarului UEFA intr-unul din scandal este implicat un cunoscut club belgian, dar nu a dat, insa, niciun nume. Doht a tinut sa precizeze ca niciun club olandez nu va fi anchetat, desi a recunoscut ca au fost suspiciuni pentru partida castigata de Nac Breda in fata armenilor de la Gandzasar, cu 6-0.

Comisarul UEFA a mentionat ca dosarul investigatiilor este terminat si in noiembrie va fi dezvaluit "cel mai mare caz de coruptie din istoria fotbalului". Doht a subliniat faptul ca in ultimii ani toate tarile europene au avut de-a face cu cazuri de coruptie, dar "unele pot fi dovedite, altele nu vor iesi niciodata la lumina". UEFA a anuntat masuri drastice impotriva echipelor si jucatorilor care sunt implicati in aceste cazuri de coruptie.

Declaratia comisarului UEFA vine la nici o saptamana de la cazul FC Timisoara, cand capitanul Alexa a declarat ca i s-au oferit 500.000 de euro pentru a nu-si apara corect sansele in meciul cu Dinamo Zagreb, din grupele Europa League.