Sub "amenintarea" ratarii calificarii la Cupa Mondiala din 2010, Argentina a obtinut o victorie extrem de importanta in fata nationalei Peru, scor 2-1, dupa un final incredibil. Martin Palermo a fost eroul echipei lui Maradona si, pe o ploaie torentiala, a inscris golul victoriei in minutul 90+3. "Golul lui Palermo a fost un miracol", a declarat selectionerul Maradona, care va decide dupa ultimul meci al preliminariilor daca va ramane pe banca tehnica a Argentinei.

Argentina a deschis scorul in minutul 48, prin Gonzalo Higuain. In repriza secunda, o ploaie torentiala s-a abatut asupra orasului Buenos Aires si misiunea s-a ingreunat. Hernan Rengifo a readus sperantele peruanilor cu un gol in minutul 90. Cand totul parea terminat, Palermo s-a dovedit providential si a adus trei puncte importante argentinienilor in prelungirile meciului.

In ultimul meci al preliminariilor, Argentina se va lupta cu Uruguay, adversara sa directa pentru locul al patrulea in Zona America de Sud, pozitie ce asigura calificarea directa la turneul final din Africa de Sud. Ocupanta locului al cincilea va juca la baraj. Inaintea ultimului meci, Argentina are 25 de puncte, iar Uruguay 24 puncte.

"Aceasta victorie ne reda sperantele. Acum va trebui sa ne ducem in Uruguay sa ne jucam calificarea. Ne jucam viata. Golul lui Martin Palermo a fost un miracol. La pauza, am hotarat sa intre pe teren Palermo si i-am spus: rezolva situatia asa cum ai facut-o de atatea ori. Si Martin se tine intotdeauna de cuvant. In partida cu Uruguay va fi titular alaturi de Higuain", a declarat Maradona, potrivit As.