Rezultat catastrofal pentru nationala de tineret a Romaniei: echipa pregatita de Emil Sandoi a pierdut cu 5-1 pe terenul Letoniei, in preliminariile Campionatului european. "Tricolorii" mici, in randurile carora s-au aflat si jucatori bine cotati din Liga 1, precum Torje (Dinamo), Andrei Ionescu si Bicfalvi (Steaua), au pierdut pe mana unei aparari subrede.

Romania a controlat inceputul meciului, insa scorul a fost deschis de adversar, in minutul 29, cand Rudneus a pedepsit o iesire gresita a portarului Silviu Lung jr. Letonia majoreaza in minutul 39, prin Gauracs, fotbalist care izbuteste chiar o tripla, cu golurile din repriza secunda (minutele 62 si 66). Letonia ridica proportiile scorului la 5-0 in minutul 82 (Rudneus).

Tricolorii inscriu si ei, in minutul 90, prin Torje, din penalty, ceea ce in mod normal se numeste "golul de onoare". La un asemenea scor, 5-1 pentru Letonia, onoare e un cuvant delicat...

Romania: Lung - Barboianu, Gaman, Ilie, Cordos, Parvulescu (Sburlea), A. Ionescu (Alexe), Liviu Ganea, Torje, Ionita (Mihai Costea), Bicfalvi.

Clasament preliminarii Euro 2011

1. Romania 12 p (5 jocuri)

2. Rusia 9p (4j)

3. Letonia 9p (5j)

4. Moldova 4p (3j)

5. Faroe 4p (4j)

6. Andorra 0p (5j)

Sambata, 10 octombrie, se joaca meciurile Rusia - Faroe si Moldova - Andorra.

Urmatorul meci al echipei de tineret se va disputa marti, contra lui Faroe, la Botosani.