Calificat impreuna cu nationala Angliei la Cupa Mondiala de Fotbal din 2010, Wayne Rooney a surprins declarand ca isi doreste ca Portugalia sa nu mearga la turneul final din Africa de Sud. Pe lista se mai afla si Argentina, informeaza BBC.

"Este bine ca Argentina are mari probleme. Ar fi frumos sa nu se califice nici Portugalia, deoarece la ultimele doua turnee ne-au eliminat. Nu m-ar deranja daca ei nu ar fi prezenti acolo", a spus Rooney.

Atacantul celor de la Manchester United a primit cartonasul rosu la Cupa Mondiala din 2006, pe durata partidei dintre Anglia si Portugalia, dupa un fault asupra lui Ricardo Carvalho. In acel moment, Cristiano Ronaldo (erau coechipieri pe acea vreme) i-a cerut centralului sa-l elimine. "Am fost tare dezamagit in acel moment, nu am vrut sa faultez, dar acum nu mai am ce sa spun, deoarece meritam sa fiu trimis la cabine", a completat Rooney.

Portugalia se situeaza pe locul trei in Grupa 1 de calificare la Cupa Mondiala, la cinci puncte distanta de liderul Danemarca, in timp ce Anglia a obtinut deja biletele pentru turneul final (au opt victorii din tot atatea meciuri).