Fanii lui Newcastle au pus la cale un plan pentru a strange bani, in vederea achizitionarii clubului pe care il sustin. Cu un slogan inspirat din campania electorala a lui Barack Obama, campania "Yes We Can" a fost demarata dupa ce patronul Mike Ashley a decis sa vanda clubul omului de afaceri Barry Moat. "Scopul nostru principal este sa cumparam clubul pentru a ne asigura ca suporterii au ceva de spus in conducerea clubului", a declarat Neil Mitchell, membru al The Newcastle United Supporters Trust.

In spatele ideii suporterilor sta o firma ce se ocupa cu administrarea fondurilor de pensii. La baza planului sta o lege ce permite oamenilor sa investeasca o parte din fondul lor de pensie (20.000 lire sterline) in proiecte de afaceri. Actionarii isi vor putea retrage oricand investitia.

"Vrem ca acest club sa faca din nou parte din comunitate. Vrem ca fanii sa deschida calea spre reformarea clubului si transformarea lui intr-un exemplu viu al modului in care orasul, afacerile si oamenii se pot mobiliza si crea un club de care sa fim toti mandri. The Newcastle United Supporters Trust este alcatuit din mii de fani obisnuiti, din toata tara, dar si de peste hotare", a mentionat Colin Whittle, membru al organizatiei, potrivit Chronicle Live.

The Newcastle United Supporters Trust va avea un rol esential in conducerea clubului, daca preluarea clubului va fi incununata cu succes. La conducerea clubului vor fi opt directori si sapte persoane ce vor reprezenta suporterii, fiecare actionar urmand a avea drept de vot.