Argentina urmeaza sa dispute doua meciuri vitale pentru calificarea la CM 2010 Africa de Sud, iar o ratare a turneului final ar fi un adevarat dezastru pentru sud-americani. Selectionerul Diego Maradona are asupra sa o presiune enorma si se gandeste sa renunte la functie dupa disputarea ultimelor doua partide din Zona America de Sud.

"Cand Julio Grondona, presedintele Federatiei Argentiniene de Fotbal mi-a oferit acest post, am fost cel mai fericit om de pe planeta. Dar dupa aceea au fost cateva lucruri care nu mi-au placut si i le voi spune. Daca voi continua cu functia de antrenor al nationalei va trebui sa fie dupa regulile mele. Dupa aceste ultime doua meciuri voi vedea daca renunt sau nu la nationala", a declarat, marti, selectionerul Maradona in timpul unei conferinte de presa, citat de presa argentiniana.

Argentina este pe locul 5, cu 22 puncte acumulate, intr-o grupa in care primele patru sunt calificate direct la CM 2010 din Africa de Sud, iar echipa de pe locul 5 va disputa un meci de baraj cu echipa de pe locul 4 a Zonei Concacaf. Ultimele doua meciuri ale Argentinei sunt impotriva nationalelor Peru si Uruguay.