Fininvest, grupul detinut de Silvio Berlusconi, a fost obligat de un tribunal din Italia sa plateasca o despagubire de aproximativ 750 de milioane de euro catre consortiul CIR, in aceste conditii premierul Italiei fiind tot mai tentat sa vanda echipa AC Milan pentru a face rost de lichiditati, informeaza presa din Peninsula.

Fininvest este un grup care se ocupa, printre altele, cu servicii bancare, activitati media si asigurari, acesta fiind gasit vinovat de daune patrimoniale cauzate CIR, consortiu patronat de omul de afaceri Carlo De Benedetti.

750 de milioane de euro este o paguba imensa chiar si pentru Silvio Berlusconi, presa din Peninsula vorbind tot mai mult de o vanzare a echipei AC Milan de catre premierul italian.

Conform oamenilor legii, grupul Fininvest se face vinovat de mituire in cazul preluarii editurii Mondadori, una dintre cele mai importante din Italia.

''Vanzarea clubului AC Milan nu mai este doar o chestiune a familiei. Acum problema se afla pe masa directorilor de la Fininvest", se precizeaza in Gazetta dello Sport in legatura cu o posibila vanzare a fostei campioane a Europei.

AC Milan este o echipa cotata la aproximativ 700 de milioane de euro. De formatia italiana s-au interesat mai multi oameni de afaceri din Italia, Albania - Rezart Taci, precum si unii magnati din Emiratele Arabe Unite.

Premierul Italiei este tot mai contestat pe San Siro, suporterii cerandu-i in mai multe randuri lui Berlusconi sa vanda echipa. " Iti multumim pentru ce ai facut la club, dar e timpul pentru o schimbare", au precizat sustinatorii rosso-nero.