La noua ani distanta de la disparitia lui Haldan (a incetat din viata pe 5 octombrie 2000), Dinamo isi cauta inca identitatea, precum si liderul din teren si din vestiar. Intr-o era dominata de Turcu, Borcea si de multe scandaluri, cainii par mai dezbinati ca niciodata.

Pe 5 octombrie 2000, Dinamo disputa o partida amicala impotriva celor de la Santierul Naval, la Oltenita. La scorul de 5-0 pentru bucuresteni, in minutul 74, Catalin Haldan cade ca secerat pe terenul de joc, fara ca nimeni sa stie ce se intampla cu capitanul dinamovistilor.

"Am ameteli, sunt moale, mi-e foarte rau", sunt cuvintele cu care Haldan il atentioneaza pe coechipierul Bogdan Onut ca nu se simte bine. Interventia rapida a medicilor nu aduce nicio imbunatatire a starii fotbalistului, spre disperarea celor prezenti in jurul sau.

Starea mijlocasului ramane critica, iar personalul de garda de la spital incearca sa-l readuca la viata. Totul este in zadar, iar decesul fotbalistului este confirmat la ora 17.45. Verdicul medicilor: anevrism cerebral.

La noua ani distanta, Dinamo ii striga meci de meci numele, prin cei prezenti in peluza, cainii fiind in cautarea unui lider care sa-i conduca pe dinamovisti catre victorie si catre o stare de liniste mult asteptata.

Fotbalistii actuali sunt acuzati de catre suporteri ca nu mai reprezinta spiritul lui Dinamo, ca sunt mercenari si ca de multe ori nu dau totul pe terenul de joc pentru echipa la care evolueaza.

"La Dinamo sunt mereu interese in legatura cu folosirea unui sau a altuia dintre jucatori. Nu este deloc o stare de normalitate", Cornel Dinu (fanatic show) despre starea actuala de la formatia din Soseaua Stefan cel Mare.

Mesaje ale fanilor inainte de partida cu Pandurii:

"Catalin Hildan inseamna Dinamo".

"Sunt 9 ani de cand ne doare, de 9 ani strigam mai tare"

"De 9 ani de zile ne gandim la tine"

"Cu emblema la piept pana la ultima suflare, dragostea noastra pentru tine niciodata nu moare"