UEFA Champions League Trophy Tour prezentat de UniCredit face ultimul popas din Romania la Bucuresti. Cel mai ravnit trofeu din fotbal este expus in Piata Constitutiei si va putea fi admirat pana duminica, 4 octombrie, alaturi de obiecte unice care au apartinut unor fotbalisti celebri.

Dupa Arad, Timisoara, Sibiu, Brasov si Pitesti, trofeul Ligii Campionilor face ultima oprire din Romania la Bucuresti. Publicul bucurestean va avea acces la Trophy Tour Village, un spatiu expozitional inedit, care recreeaza atmosfera celei mai prestigioase competitii fotbalistice inter-cluburi, un spatiu in care este expus trofeul din argint UEFA Champions League.

Alaturi de trofeu, sunt expuse obiecte ale unor oameni din fotbal celebri: tricoul lui Helmuth Duckadam, ghetele lui Kaka, ale lui Beckham, manusile de joc ale lui Vitor Baia din finala dintre AS Monaco si FC Porto (2004); manusile lui Oliver Kahn; mingea Ligii Campionilor din 2007 cu autografele jucatorilor de la AC Milan; mingea finalei din 2006, dintre Barcelona si Arsenal; mingea oficiala de joc de la finala din 2008 dintre Manchester si Chelsea; tricoul cu semnatura lui Eto'o de la Barcelona; tricoul cu autograful lui Ronaldinho de la Barcelona; tricoul purtat de Paolo Maldini purtat in finala Ligii din 2005; tricoul de joc cu autograf al lui Javier Zanetti; tricoul de joc al lui Michel Platini; tricoul de joc al celor de la Chelsea cu semnaturi ale fotbalistilor; tricoul lui Cristiano Ronaldo din 2008, un tricou cu 20 de semnaturi ale fotbalistilor de la Real Madrid, precum si cartonasele arbitrului Pierluigi Collina de la finala Ligii Campionilor din 1999 dintre Bayern si Manchester United.

“Este prima data dupa 23 de ani cand am privilegiul sa ridic trofeul UEFA Champions League, dupa victoria din Sevilia. E un moment exceptional pentru mine si, sper, pentru multi dintre romani”, a declarat Helmuth Duckadam, ambasador al UEFA Champions League Trophy Tour.