Dinamo inregistreaza prima infrangere din Europa League, in fata grecilor de la Panathinaikos, scor 0-1. Dupa un meci fara sclipire, in care grecii au dominat clar, dinamovistii au avut sansa de a scoate un egal pe finalul partidei, dar Niculescu a ratat un penalty in minutul 88. Alb-rosii au fortat pe final, dar fara a modifica tabela de marcaj.

Prima repriza a meciului dintre Dinamo si Panathinaikos a aratat un joc palid, fara prea multe idei la constructie si, implicit, fara faze de poarta periculoase. Grecii au controlat, dar nu au avut inspiratie in fata portii lui Dolha. Repriza a doua a adus si fazele de poarta.

In minutul 56, Torje suteaza cu stangul din coltul stang al careului. Balonul prinde efect, dar se duce peste poarta grecilor. Golul a venit in minutul 79. Capitanul Karagounis a trimis un sut puternic din marginea careului, trei dinamovisti au sarit peste balon, iar Dolha a fost invins. Sperantele alb-rosilor s-au reaprins in minutul 87, cand Bjarsmyr il faulteaza in careu pe Andrei Cristea. De doua minute intrat pe teren, Niculescu se pregateste sa execute penalty-ul. Suteaza dezamagitor pe langa poarta grecilor si dinaovistii pierd primul meci din Europa League.

Andrei Cristea: "Eu am scos penalty-ul, dar din pacate am ratat. Noi suntem alaturi de Claudiu. Acest lucru se intampla jucatorilor mai mari, asta este. Ne pare rau pentru aceasta infrangere. Mai avem nevoie de sase puncte pentru a ne califica".

Claudiu Niculescu: "Nu vreti sa stiti ce este in sufletul meu. Eu sunt principalul vinovat pentru acest esec. Daca eu nu ratam obtineam cel putin un punct. Imi cer scuze fata se suporteri si toti cei care tin cu Dinamo. Daca eu nu ratam, eram la egalitate de puncte cu Galatasaray. Din pacate in aceasta seara am obtinut prima infrangere din grupa. Echipa a avut foarte mult de suferit pentru ca a jucat fara suporteri".

Echipe de start:

Dinamo: Dolha, Scarlatache, Tamas, Goian, Diabate, Torje, Kone, Bostina, Ad. Cristea, A. Cristea, Alexe

Panathinaikos: Tzvoras, Kante, Sarriegi, Bjarsmyr, Vintra, Gilberto Silva, Simao, Karagounis, Katsouranis, Leto, Salpingidis