Unirea Urziceni obtine primul punct in Champions League dupa remiza, scor 1-1, din partida cu VfB Stuttgart. Elevii lui Dan Petrescu au evoluat fara vlaga in prima repriza, dar reusita superba a lui Dacian Varga (48'), venita dupa ce Tasci deschisese scorul in minutul 5, face din Chelsea de Ialomita egala nemtilor. Campioana Romaniei nu pierde la primul meci pe propriul teren, remiza obtinuta de Varga, Galamaz si compania fiind una datatoare de sperante in perspectiva urmatoarelor meciuri din C1.

Partida de pe Ghencea a inceput nefericit pentru Urziceni, germanii deschizand scorul la prima faza de poarta (Tasci, minutul 5). Stuttgart a inchis bine spatiile dupa ce a trecut in avantaj pe tabela, in timp ce ialomitenii au fost previzibili. S-a intrat la cabine cu un avantaj la limita pentru oaspeti.

Dan Petrescu a schimbat partitura in al doilea mitan, elevii sai fiind mult mai motivati. Reusita lui Dacian Varga, din minutul 48, a adus campioanei Romaniei primul punct din Champions League, unul in urma caruia Unirea se afla pe locul trei in Grupa G.

"Am obtinut un punct meritat, se putea mai mult. Am intrat nemeritat cu 0-1 la pauza, au avut o singura faza nemtii si au marcat. Le-am spus jucatorilor mei la pauza sa punem multa presiune pe ei. Daca eram mai inspirati la finalizare si la ultima pasa poate altul ar fi fost rezultatul. Regret ca am pierdut doua puncte. Sevilla a demonstrat ca este din alta Liga, iar meciul de la Rangers poate fi decisiv pentru noi" - Dan Petrescu (TVR 1).

"Puteam obtine trei puncte, desi am avut un inceput neasteptat de meci. Baietii au demonstrat ca merita sa fie campioana Romaniei. Ma bucur pentru publicul cald pe care l-am avut astazi. Va fi dificil in continuare, iar in acest moment suntem pe locul trei in grupa" - Mihai Stoica (TVR 1).

"Am meritat cel putin un punct la cum am jucat astazi, ne-am dorit sa-i bucuram pe spectactorii veniti la meci pentru a ne sustine. A fost cel mai important gol din cariera mea. Suntem un pic dezamagiti pana la urma de rezultat. Sper ca in meciul urmator sa dau doua meciuri, astfel incat Dan Petrescu sa nu mai fie suparat" - Dacian Varga (TVR 1).

"Ne asteptam la un meci greu, Urziceniul a fost o echipa bine organizata. Speram sa ne calificam mai departe. Am ratat o ocazie mare in a doua repriza, sper sa marchez pe viitor. Timisoara a fost mai putin organizata decat Urziceniul. Ma bucur pentru Varga, dar imi pare rau pentru mine" - Ciprian Marica (TVR 1).

Grupa G, clasament:

1 Sevilla 6 puncte (6-1 golaveraj)

2 VfB Stuttgart 2 (2-2)

3 Unirea Urziceni 1 (1-3)

4 Rangers FC 1 (2-5)

Unirea Urziceni: 1 Arlauskis - 22 Fernandes, 24 Maftei, 6 Galamaz - 19 Brandan, 18 Vilana, 32 Apostol, 16 Nicu - 21 Balan, 9 Varga - 7 Bilasco

Rezerve: 74 Tudor, 4 Mehmedovic, 10 Paduretu, 11 Onofras, 14 Rusescu, 23 Bordeanu, 30 Frunza

Stuttgart: 1 Lehmann - 15 Boka, 5 Tasci, 17 Delpierre, 27 Celozzi - 13 Gebhart, 11 Hitzlsperger, 28 Khedira, 19 Hilbert - 29 Pogrebnyak, 9 Marica

Rezerve: 24 Ulreich, 4 Boulahrouz, 8 Simak, 18 Cacau, 32 Kuzmanovic, 35 Trasch, 39 Schieber