Tragerea la sorti a jocurilor din optimile Cupei Romaniei, editia 2009/2010 a stabilit partidele ce se vor desfasura in perioada 27-29 octombrie. Dinamo va intalni Otelul lui Dorinel Munteanu, iar campioana Urziceni va primi vizita echipei FC Brasov. Steaua a fost din nou norocoasa la tragerea la sorti si va incerca sa se califice in sferturi in fata echipei Gloria Bistrita. CFR Cluj va evolua impotriva singurei echipe din ultima urna valorica, Gaz Metan CFR Craiova.

Optimile de finala ale Cupei Romaniei:

1. Gaz Metan CFR Craiova - CFR Cluj

2. Astra Ploiesti - FC Timisoara

3. Dinamo - Otelul Galati

4. Gaz Metan Medias - FC Vaslui

5. Unirea Urziceni - FC Brasov

6. Gloria Bistrita - Steaua Bucuresti

7. Poli Iasi - Universitatea Craiova

8. International Curtea de Arges - Rapid Bucuresti

Adrian Mititelu, Universitatea Craiova: "Sper ca Iasul sa fie o halta in drumul nostru spre castigarea Cupei Romaniei. Sper sa avem parte de un arbitraj corect si sa razbunam esecul din campionat. E prioritatea noastra numarul 1, pentru ca e singura noastra sansa sa castigam un trofeu. Avem nevoie de acest trofeu ca de aer. Intalnim o echipa grea, agresiva, dar daca ni se va asigura un arbitraj corect, poate chiar o brigada straina, avem valoare sa trecem de Iasi". (sport.ro)

Marius Stan, presedinte Otelul Galati: "Nu este o tragere fericita, dar nici una foarte rea. In ciuda grupelor valorice, cred ca in faza asta nu mai exista echipa favorita. Dinamo are un avantaj mare prin faptul ca joaca pe teren propriu, dar ei sunt angrenati pe trei fronturi si eu zic ca jocul ramane deschis. Am reusit o surpriza la Dinamo in campionat, dar nici un meci nu seamana cu altul. Cupa este o competitie accesibila si interesanta din punct de vedere financiar". (sport.ro)

Jean Padureanu, presedinte Gloria Bistrita: "Nu e ghinionista deloc tragerea. Daca ne vom califica, avem meritul nostru, daca nu, cadem de pe un cal frumos. Steaua ramane Steaua, chiar daca ar fi pe ultimul loc in campionat. Jocul cu Steaua va crea un spectacol frumos" (sport.ro)

Ionel Gane, antrenor Gaz Metan CFR Craiova: "Jucam cu detinatoarea Cupei, cu o echipa foarte buna. Ma bucura acest lucru. Ma bucur ca jucam in Craiova. CFR pleaca favorita, dar nu vor avea un meci usor. Sincer, eu am spus ca vrem sa picam cu CFR sau cu Dinamo. Jucatorii mei vor avea posibilitatea sa joace la un nivel foarte mare. Suntem mandri ca am fost singura echipa din esaloanele inferioare care a ajuns in optimi" (prosport.ro)

Dinu Gheorghe, presedinte FC Brasov: "Nu pot sa spun ca a fost o tragere la sorti cu ghinion chiar daca vom intalni campiona Romaniei si liderul la zi din Liga I. Cu siguranta va fi un meci tare. Din punctul meu de vedere meciul Unirea Urziceni - FC Brasov este cel mai interesant din optimile de finala ale Cupei Romaniei. Stim ca ne asteapta un meci dificil, insa noi vom merge la Urziceni sa ne calificam". (fcbrasov.ro)

Gheorghe Chivorchian, presedinte executiv FC Timisoara: "Cupa Romaniei este o competitie a surprizelor, dar nu as vrea sa avem parte de o surpriza. Este o echipa nou-promovata, dar trebuie sa tratam meciul cu foarte multa atentie. Daca vrem sa ne indeplinim obiectivul, trebuie sa trecem si peste hopul acesta, care nu va fi usor" (sport.ro)