"Cluburile nu vor avea voie cheltuie mai mult decat incaseaza", este noua regula impusa de UEFA pentru echipele de pe Batranul Continent. In aceste conditii, o mare echipa precum Real Madrid isi va permite in continuare sa cumpere un jucator de 94 de milioane de euro (precum Cristiano Ronaldo), dar nu va mai avea voie la alte achizitii de amploare din cauza limitarii impuse de forul european.

"Aceasta masura financiara se adreseaza si este agreata de aproximativ 100 de cluburi. UEFA incearca sa stabilizeze si sa ajute financiar echipele prin aceasta masura. Suntem de parere ca trebuie sa semnam aceasta initiativa", a declarat Joan Laporta, presedintele Barcelonei.

Fair-play-ul financiar nu va putea impiedica echipe precum Real Madrid sa ofere sume fabuloase pentru achizitia unui jucator, dar cu cat aceasta suma este mai mare cu atat formatia respectiva nu va mai putea cumpara alti fotbalisti bine cotati in aceeasi perioada de mercato.

Cluburile vor putea sa cheltuiasca mai mult decat genereaza numai in cazuri particulare cum ar fi infrastrucura (lucru agreat chiar de catre UEFA) si investitiile la nivel de centre de copii si juniori.

Real Madrid a dominat piata transferurilor in vara lui 2009, galacticii cheltuind aproximativ 250 de milioane de euro pentru achizitii de marca precum Kaka, Cristiano Ronaldo, Benzema si Xabi Alonso. In conditiile aparitiei fair-play-ului financiar, este foarte posibil ca acest lucru sa se mai poata intampla in 2010 decat daca madrilenii vor genera sume imense de-a lungul stagiunii fotbalistice.