UEFA a acceptat apelul echipei Arsenal in ceea ce priveste suspendarea atacantului Eduardo in urma simularii unui fault. Desi la 1 septembrie 2009, Comitetul de Disciplina si Control al forului european l-a suspendat pe jucatorul croat timp de doua etape in cupele europene, s-a revenit asupra deciziei si Eduardo a scapat de pedeapsa.

"In urma examinarii probelor, a declaratiilor arbitrilor si a inregistrarilor video, nu s-a stabilit ca arbitrul s-a inselat in acordarea loviturii de la 11 metri. In consecinta, decizia Comitetului Disciplinar si de Control al UEFA din 1 septembrie, prin care jucatorul a fost suspendat doua partide din competitiile europene, este anulata", se arata in comunicatul publicat pe site-ul oficial al forului european.

"Sunt incantat ca adevarul a iesit la lumina. Tot ce a trebuit sa facem a fost sa demonstram ce s-a intamplat si am reusit. Decizia ma face sa ma simt mult mai bine. Ma simt usurat. Acum vreau sa uit totul si sa ma concentrez asupra meciului cu Standard Liege. Eu m-am pregatit pentru aceasta partida deoarece aveam un presentiment ca adevarul va triumfa. Tot ceea ce imi amintesc din acea faza este ca eram in posesia balonului si ma indreptam spre poarta cu toata viteza. Am fost foarte aproape de portar, am simtit un contact la picior si mi-am pierdut echilibrul", a declarat Eduardo pentru site-ul oficial al echipei Arsenal.