FCM Bacau - Steaua este capul de afis al 16-imilor de finala din Cupa Romaniei, lucru stabilit in urma unei trageri la sorti care a avut loc, vineri, la Casa Fotbalului. De asemenea, Dinamo se va deplasa la Zlatna (liga a treia), campioana Urziceni va intalni pe Sportul Studentesc, in timp ce Rapidul va intalni pe FC Bihor.

16-imile Cupei Romaniei:

FCM Bacau - Steaua

Urziceni - Sportul

Chimia Brazi - FC Vaslui

Dunarea Galati - CFR Cluj

FC Timisoara - CS Sanatatea Cluj

FC Zlatna - Dinamo

Ceahlaul - Gaz Metan Craiova

Gaz Metan Medias - CSM Ramnicu-Valcea

FC Brasov - CS Otopeni

Astra Ploiesti - Farul Constanta

Gloria Bistrita - CS Dunarea Giurgiu

Minerul Mehedinti - FC Curtea de Arges

FC Bihor - Rapid

U Craiova - Gloria II Bistrita

Otelul Galati - Unirea Alba Iulia

Poli Iasi - Pandurii Targu Jiu

Echipele trecute primele sunt cele care organizeaza partidele. Meciurile se vor desfasura in datele de 22, 23 si 24 octombrie, in timp ce optimile de finala vor avea loc pe 27, 28 si 29 octombrie.

Finala se va disputa pe 5 iunie, urmand sa aiba loc pe stadionul Emil Alexandrescu din Iasi.

Reactii:

"Va fi un meci interesant, Sanatatea Cluj este de felicitat pentru ca a reusit sa ajunga doi ani la rand in aceasta faza. Vom trata foarte serios meciul cu ei. Noi avem ca obiectiv ajungerea in primavara europeana, dar si cucerirea titlului si a Cupei. Vom avea un program dificil, cu 5 jocuri in doua saptamani, dar baietii sunt pregatiti" - Gheorghe Chivorchian, presedinte FC Timisoara.

"Gigi Becali zicea ca nu ne mai intalnim, dar iata ca ne intalnim in Cupa. Steaua are prima sansa, dar macar picam de pe un cal frumos. Toata lumea credea ca e o greseala cand Bacau a batut ci 5-1 Steaua" - Dumitru Sechelariu (gsptv), presedinte de onoare FCM Bacau.

"Ne intereseaza Cupa si vom lua in serios acest meci cu FCM Bacau. Stim ca nu am mai castigat de foarte mult timp acest trofeu" - Cristiano Bergodi, antrenor Steaua.

"Avem sansa sa ajungem in finala, ca oricare alta echipa. Este drumul cel mai scurt catre perfomanta europeana, asa ca trebuie sa profitam de ea" - Marius Stan, presedinte Otelul (sport.ro).

"Ne-am dorit sa aducem un nume mare aici si iata ca am reusit, ne-am atins visul cu ochii. Meciul cu Dinamo este cel mai important eveniment al localitatii noastre din ultimul deceniu. Avem sanse minime de calificare, dar incercam sa nu ne facem de ras" - Stefan Fogorosi, antrenor FC Zlatna (NewsIn).