Adrian Mutu a atacat decizia TAS (prin care este obligat sa plateasca 17 milioane de euro catre Chelsea) printr-un recurs la Tribunalul Federal Elvetian, informeaza Violanews.com. "In cazul cel mai fericit, Mutu ar putea amana decizia TAS din cauza viciilor de procedura", se precizeaza in presa italiana. Londonezii au trimis o solicitare catre FIFA prin care doresc amendarea jucatorului roman pentru faptul ca nu a platit datoria de 17 milioane de euro pana la data stabilita.

"Cazurile trecute nu au adus nicio modificare a deciziei initiale, dar in situatia lui Mutu este o chestiune mai complexa si grea, de reevaluat, tinand cont de faptul ca aceasta decizie ar putea constitui un lucru fara precedent in raportul club-jucator" - Gazzetta dello Sport.

O pozitie oficiala din partea Tribunalului Federal Elvetian ar putea veni in luna octombrie, iar acest lucru ar putea insemna o noua procedura TAS, ceea ce inseamna o noua judecata, sau confirmarea pedepsei initiale.

In alta ordine de idei, Chelsea a trimis o solicitare catre FIFA prin care doreste amendarea jucatorului roman pentru faptul ca nu a platit datoria de 17 milioane de euro pana la data stabilita. "Chelsea a solicitat FIFA sa-l pedepseasca pe Mutu cu o sanctiune economica simbolica, cateva mii de euro".

De asemenea, londonezii au cerut FIFA stabilirea unei noi date pana la care Adrian Mutu trebuie sa le achite datoria de 17 milioane de euro.

Pentru achizitia lui Mutu, Chelsea a platit in vara lui 2003 15,8 milioane de lire sterline. Londonezii au renuntat la roman in octombrie 2004, imediat dupa ce fotbalistul a fost depistat pozitiv cu cocaina. Britanicii pretind ca au suferit pierderi de 13 milioane de lire sterline din cauza comportamentului Briliantului, bani pe care Mutu este obligat sa-i dea formatiei din Premier League printr-o decizie a TAS.