In fata unui stadion aproape gol, Romania a terminat gafaind partida cu Austria, scor 1-1, acesta fiind primul rezultat dezamagitor din mandatul de selectioner al lui Razvan Lucescu. "As fi preferat sa jucam prost si sa castigam", a precizat tehnicianul primei reprezentative. Tricolorii se afla pe locul 5 in grupa, in urma lor fiind doar nationala din Insulele Feroe.

"Este clar ca sunt dezamagit de rezultat. Asteptam foarte mult victoria si cred ca la fel de mult o doreau si baietii. A fost un meci ciudat, am inceput bine, ne-am creat ocazii mari de a inscrie, dar la un asemenea nivel daca nu fructifici sansele, lucrurile se precipita. Rezultatul ar fi trebuit sa fie altul. As fi vrut sa jucam prost si sa castigam. Era un rezultat foarte important pentru clasament şi coeficient, dar acum trebuie sa ne batem in celelalte meciuri" - Razvan Lucescu, la finalul meciului cu Austria.

Antrenorul primei reprezentative a recunoscut ca s-a simtit oarecum depasit de evenimente in ultimele 10 minute ale partidei din Ghencea, momente in care Austria a atacat cu toate liniile, iar Romania a fost inghesuita in propria jumatate de teren.

"Am simtit ca mi-a scapat jocul din mana. Au fost 80 de minute cu multe plusuri, dar in ultimele 10 minute am facut pasul inapoi din teama si dorinta de a tine rezultatul. In ultimele minute am simtit ca echipa cedeaza si l-am introdus pe Mazilu pentru a avea mai multa forta in atac", a declarat Lucescu Junior.

In alta ordine de idei, selectionerul a mai precizat ca s-a simtit din plin lipsa unor jucatori precum Mutu, Tanase, Apostol si Danciulescu, lucrurile putand sta cu totul altfel cu acesti fotbalisti pe terenul de joc.

Romania a remizat, scor 1-1, cu Austria si ramane pe locul 5 in grupa 7 de calificare la Cupa Mondiala din Africa de Sud, cu doar 9 puncte acumulate din 8 partide.