Cotidianul francez L'Equipe a analizat evolutia jucatorilor romani din partida cu Franta, jurnalistii din Hexagon fiind de parere ca Danut Coman si Cristi Chivu au fost cei mai buni jucatori din echipa lui Razvan Lucescu (ambii au primit nota 7), in timp ce Maftei (a primit 3) si Mara (a primit 4) au fost cei mai slabi.

"Coman a fost omul providential al romanilor, fiind decisiv in patru randuri. Romania nu a pierdut datorita reflexelor portarului sau. Chivu e un lider cu foarte mare talent, fiind un veritabil conducator al defensivei. A avut o interventie deosebita la Henry", se precizeaza in L'Equipe.

"Preferatul lui Sapunaru (nr. Maftei) a dat impresia aproape toata partida ca-si tot cauta suflul, in timp ce Mara a facut naveta pe banda dreapta fara sa aduca multe in joc", se scrie in L'Equipe, citat de gsp.ro.

Note de trecere au primit Coman (7), Radoi (5), Chivu (7), Rat (5), Apostol (7), Ghioane (5), Surdu (5) si Marica (5), in timp ce Maftei (3), Mara (4) si Max Nicu (4) nu au trecut examenul dificil cu Cocosii Galici.

"Apostol a facut totul. A presat, a recuperat, a trimis pase in adancime si a stat la baza autogolului lui Escude" - L'Equipe despre Iulian Apostol, unul dintre cei mai buni tricolori pe Stade de France.

Franta si Romania au remizat, scor 1-1, pe Stade de France, intr-o partida contand pentru preliminariile Cupei Mondiale de fotbal, rezultat in urma caruia elevii lui Razvan Lucescu au ratat calificarea la turneul din Africa de Sud, in timp ce Cocosii Galici au sanse reduse de a-i mai depasi pe sarbi in clasament.

Clasamentul Grupei a 7-a:

1. Serbia 18p

2. Franta 14p

3. Austria 10p

4. Lituania 9p

5. Romania 8p

6. Insulele Feroe 1p (toate echipele au disputat cate 7 meciuri).