Andre-Pierre Gignac e pericolul ce va urmari Romania in partida de sambata. Cel mai bun marcator al Ligue 1 in sezonul trecut, francezul de la Toulouse este cel mai eficient jucator din lotul Frantei. Nici Romania nu sta rau la statistici, tricolorii reusind sa obtina sase din cele sapte puncte din preliminariile CM 2010 in partidele din deplasare.

Gignac numara patru selectii la nationala, fiind folosit o singura data titular. Francezul a reusit un gol impotriva Insulelor Feroe si o pasa decisiva de gol in meciul cu Lituania. Potrivit unei analize statistice realizata de Castrolfootball, atacantul de la Toulouse a tras un sut in medie la fiecare 10 minute, urmat in aceasta statistica de Nicolas Anelka, cu o medie de 18 minute, respectiv de Thierry Henry, cu o medie de 21 de minute. Indicele de finalizare a paselor de gol este de 81% la Gignac, in vreme ce Thierry Henry si Karim Benzema au acelasi indice de finalizare: 79%.

Potrivit aceleiasi analize a indicilor de performanta din preliminariile CM 2010, romanii au tras mai multe suturi per meci, iar indicele de reusita de gol este net superior in meciurile sustinute in deplasare decat pe teren propriu. De asemenea, echipa Romaniei a controlat mai bine mingea in deplasare, iar defensiva sa a fost mai organizata si mai putin vulnerabila in meciurile disputate pe terenul rivalelor sale.