Chelsea a primit interzis la transferuri in urmatorul an. FIFA a anuntat, joi, decizia Camerei de Solutionare a Litigiilor in legatura cu transferul lui Gael Kakuta de la Lens. Clubul francez i-a acuzat pe londonezi ca l-au fortat pe jucator sa rupa contractul cu Lens in 2007, iar FIFA a decis in defavoarea clubului Chelsea.

FIFA a decis ca Chelsea nu va mai putea aduce jucatori noi in urmatoarele doua perioade de transferuri, pana in ianuarie 2011. "Camera de Solutionare a Litigiilor l-a gasit vinovat pe jucator de ruperea contractului semnat cu echipa franceza. De asemenea, s-a stabilit ca Chelsea l-a indemnat pe jucator sa intrerupa contractul", se arata in comunicatul oficial.

In urma deciziei, jucatorul francez a fost supsendat 4 luni, iar Chelsea va trebui sa plateasca echipei franceze suma de 780.000 euro, plus o "compensatie de formare" de 130.000 de euro.

In primul sau an la echipa a doua a lui Chelsea (2007-2008), Kakuta a fost golgeterul echipei, fiind declarat si jucatorul anului. In februarie, francezul a fost nevoit sa ia o pauza indelungata din cauza unei duble fracturi la glezna.