Cu toate ca s-a pregatit normal la primul antrenament de miercuri al echipei nationale, Adrian Mutu a parasit cantonamentul tricolorilor dupa ce analizele la care a fost supus au aratat faptul ca microleziunea de care suferea la coapsa dreapta nu s-a ameliorat, lucru care-l face pe Briliant inapt pentru disputele cu Franta si Austria, informeaza frf.ro. In locul sau a fost convocat de urgenta Gigel Bucur.

"Consultul medical efectuat in cursul dupa-amiezii zilei de azi, 2 septembrie a.c., de medicul nationalei Romaniei, dr. Pompiliu Popescu, a relevat faptul ca microleziunea de care Adrian Mutu sufera la coapsa dreapta nu s-a ameliorat, fapt care-l face inapt pentru jocurile cu Franţa (5 septembrie, "Stade de France") si Austria (9 septembrie, stadionul "Steaua"), din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale FIFA 2010, zona Europa, grupa a 7-a", se precizeaza pe frf.ro.

Mutu nu iesit deloc pe gazon luni, atacantul Fiorentinei pregatindu-se numai in sala de forta, in timp ce marti a efectuat aproximativ 20 de minute de alergari destul de usoare.

Lucrurile s-au schimbat insa miercuri pentru atacantul Romaniei, Adrian participand la toate activitatile elevilor pregatiti de Razvan Lucescu programate de dimineata. Cu toate acestea, rezultatele analizelor au aratat clar faptul ca Mutu nu poate fi folosit impotriva Frantei si a Austriei, in pofida eforturilor facute de staff-ul medical al nationalei.

In locul lui Mutu, Razvan Lucescu l-a convocat pe Gigel Bucur, fotbalistul celor de la FC Timisoara, atacantul urmand sa intre in programul primei reprezentative in cursul serii de miercuri.

Mutu nu a mai jucat pentru nationala Romaniei de la infrangerea, scor 3-2, din fata Serbiei, de la Constanta, din data de 28 martie 2009, din cauza deselor probleme de sanatate.

"Imi pregatesc bagajul chiar acum. Ma bucur de aceasta convocare, chiar daca a venit mai tarziu. Ne asteapta un meci foarte dificil. Acum o ora m-a sunat domnul Apolzan si m-a anuntat sa ma prezint la lot, eram la masa cu Alexa. M-a surprins convocarea, dar este o surpriza placuta. Sper sa joc ca la Donetk!" - Gigel Bucur (gsptv).

Lotul Romaniei pentru partidele cu Franta si Austria arata astfel:

Portari: Danut Coman (FC Brasov), Costel Pantilimon (FC Timisoara) si Ciprian Tatarusanu (FC Steaua Bucuresti).

Fundasi: Cristian Sapunaru (FC Porto), Vasile Maftei (CS Unirea Urziceni), Mirel Radoi (Al-Hilal), Dorin Goian (US Palermo), Cristian Chivu (FC Internazionale Milano), Marius Constantin (FC Rapid Bucuresti), Razvan Rat (FC Sahtior Donetk) si Mihai Nesu (FC Utrecht).

Mijlocasi: Bogdan Mara (CFR 1907 Cluj), Mihai Roman (FC Brasov), Iulian Apostol (CS Unirea Urziceni), Paul Codrea (AC Siena), Tiberiu Ghioane (FC Dinamo Kiev), Costin Lazar (FC Rapid Bucuresti), Maximilian Nicu (Hertha BSC), Romeo Surdu (FC Steaua Bucuresti), Adrian Cristea (Dinamo Bucuresti).

Atacanti: Ciprian Marica (VfB Stuttgart),Gigel Bucur (FC Timisoara), Ionut Mazilu (Arsenal Kiev).