Steaua Bucuresti este formatia romaneasca cea mai bine clasata din clasamentul lunii august al Federatiei Internationale de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS), urcand 15 pozitii fata de clasamentul lunii anterioare. Dinamo Bucuresti este echipa cu cea mai mare urcare in clasament: 50 de pozitii. Campioana Romaniei, Unirea Urziceni a inregistrat o scadere de 32 de pozitii si este echipa romaneasca ultima clasata in top 350.

Steaua Bucuresti, cu 139 puncte, ocupa locul al 63-lea in clasamentul lunii august al IFFHS, urcand 15 pozitii fata de luna iulie. Cap de serie in Grupa H din Europa League, Steaua nu este insa si cea mai bine clasata din grupa. Twente ocupa locul al 30-lea si Fenerbahce locul 40. Singura echipa care este sub Steaua este Sheriff Tiraspol (122).

CFR Cluj urmeaza Steaua in clasament, fiind situata pe locul 66, in urcare cu 34 de pozitii si un total de 137 puncte. Clujenii impart aceeasi pozitie cu Liga Deportiva Universitaria de Quito (Ecuador).

Urmatoarele in clasamentul IFFHS sunt FC Timisoara si FC Vaslui. Banatenii au 112,5 puncte si ocupa locul 112, cu 21 pozitii in urcare fata de luna iulie. Vasluienii au fost eliminati din cupele europene si au inregistrat o cadere de 28 de locuri, situandu-se pe pozitia a 126-a, cu 107,5 puncte.

Dinamo este echipa romaneasca ce a urcat cele mai multe pozitii in clasament. Alb-rosii au 92,5 puncte si ocupa locul 174 (224 - luna iulie). Dinamo imparte aceeasi pozitie cu Al-Ahly Tripoli (Libia), TSKA Sofia (Bulgaria) si Nagoya Grampus Eight (Japonia).

Campioana Unirea Urziceni ocupa locul 224, cu 83 puncte (o cadere de 32 pozitii) si se afla la egalitate de puncte cu Randers FC (Danemarca), Rubin Kazan (Rusia) si Chonburi FC (Thailanda).