Adrian Mutu dezminte zvonurile conform carora intentioneaza sa renunte la fotbal si la echipa nationala a Romaniei, fotbalistul celor de la Fiorentina precizand ca va fi pe teren impotriva Frantei si Austriei, in preliminariile pentru Cupa Mondiala de Fotbal din 2010. "Sper sa fiu sanatos si sa nu mai las loc la interpretari", a declarat Briliantul.

"Sper sa fiu sanatos sa nu mai las loc la interpretari. Moral, ma simt mult mai bine. Nu cred ca sunt 5 persoane in lume care au 17 milioane cash in acest moment. Eu nu am acesti bani in acest moment. Trebuie gasita o solutie. Multumesc oraşului Firenze pentru sprijinul aratat. Mi-am dat seama ca nu sunt singur. As vrea sa ma simt la fel si la mine in tara. Lumea ar trebui sa incerce sa ma ajute altfel, nu sa ma ia la misto cu chete. Le multumesc celor care m-au ajutat cu adevarat" - Adrian Mutu (gsptv).

Mutu nu a fost folosit deloc de catre Cesare Prandelli in partida castigata de Fiorentina cu 1-0 impotriva celor de la Palermo. Absenta romanului a dat frau liber speculatiilor conform carora Adrian nu mai intra in planurile formatiei Viola. Ulterior, oficialii italieni au precizat ca internationalul roman a acuzat o accidentare.

Aflat intr-un litigiu cu formatia engleza Chelsea, Mutu se afla chiar in fata pericolului de a fi nevoit sa se lase de fotbal dupa ce datoreaza gruparii din Premier League aproximativ 17 milioane de euro, conform unei decizii a TAS.