Adrian Mutu a fost doar rezerva in partida pe care Fiorentina a castigat-o duminica seara, scor 1-0, impotriva echipei Palermo, atacantul roman nefiind folosit deloc de catre Cesare Prandelli. Cu toate ca formatia Viola a efectuat toate cele trei schimbari, Adrian a ramas pe banca de rezerve, lucru care da frau liber speculatiilor conform carora Briliantul ar putea spune adio fotbalului.

Gazdele au evoluat la centrul terenului cu Jorgensen, Jovetic si Marchioni, in locul ultimului intrand pe gazon Santana.

Aflat intr-un litigiu cu formatia engleza Chelsea, Mutu se afla chiar in fata pericolului de a fi nevoit sa se lase de fotbal dupa ce datoreaza gruparii din Premier League aproximativ 17 milioane de euro, conform unei decizii a TAS.

Adrian a primit termen de o luna de zile (expira pe 31 august) pentru a-si achita restantele financiare fata de echipa pregatita de Carlo Ancelotti, romanul putand fi suspendat de catre FIFA in cazul in care nu va plati.

Daca forul mondial va lua decizia de a-l suspenda pe Mutu, Adrian va lipsi din partida pe care Romania o va sustine la finalul saptamanii impotriva Frantei in cadrul preliminariilor pentru Cupa Mondiala de Fotbal.

"In conditiile actuale, sunt fortat sa ma las de fotbal", a declarat Adrian Mutu (Libertatea) in legatura cu conflictul in care se afla cu Chelsea Londra.

"Mutu a avut o problema musculara la antrenamentul de sambata si nu am riscat sa-l trimit in teren. In urma cu cateva zile Mutu era preocupat si ingandurat, dar apoi si-a revenit cand a inteles ca nu este singur", a precizat Cesare Prandelli, antrenorul Fiorentinei.

Serie A, rezultatele de duminica:

AS Roma - Juventus Torino 1-3 (D. Rossi 35 / Diego 25, 68, Melo 90)

Atalanta - Genoa 0-1 (Moretti 45)

Cagliari - Siena 1-3 (Jeda 76-penalty / Calaio 52, 71, Reginaldo 89. Paul Codrea a fost integralist la oaspeti.

Chievo - Lazio 1-2 (Pellisier 16 / Cruz 41-penalty, 53). Stefan Radu a fost integralist la oaspeti.

Fiorentina - Palermo 1-0 (Jovetic 29). Mutu a fost rezerva la gazde, la fel precum Dorin Goian si Cristian Melinte la oaspeti.

Napoli - Livorno 3-1 (Quagliarella 10, 83, Hamsik 36 / Lucarelli 48)

Parma - Catania 2-1 (Galloppa 14, Paloschi 47 / Biagianti 15)

Sampdoria - Udinese 3-1 (Pazzini 11, Mannini 45, Cassano 83 / Di Natale 56)

AC Milan - Inter Milano 0-4 si Bari-Bologna 0-0 s-au disputat sambata.

Clasament:

1. Sampdoria 6p

2. Juventus 6p

3. Genoa 6p

4. Lazio 6p

5. Inter 4p