Adrian Mutu e in pericol de a primi interdictie de a juca de la FIFA. Cotidianul italian La Nazione, citat de sportmediaset.it, anunta ca atacantul roman are termen pana pe 31 august pentru a plati cele 17 milioane de euro catre Chelsea. In cazul in care suma nu va fi virata pana la acea data in contul clubului londonez, Mutu ar putea fi constrans sa nu mai joace fotbal din ziua imediat urmatoare.

Mutu va ataca decizia intr-un proces civil pentru a anula decizia TAS, dar ultimatumul lui Chelsea scade luni, 31 august si in ziua urmatoare clubul londonez poate cere FIFA o interdictie de a juca pentru Mutu. Potrivit aceleiasi surse, Chelsea i-a trimis lui Mutu, in 31 iulie 2009, o copie a deciziei Tribunalului Sportiv de la Laussane si datele bancare necesare pentru ca romanul trebuie sa vireze banii.

Dupa ce a fost depistat pozitiv cu cocaina, in 2004, Mutu a fost nevoit sa paraseasca echipa Chelsea, jucatorul roman fiind si suspendat de catre Federatia Engleza timp de sase luni. Londonezii au declarat ca acest scandal le-a provocat pierderi de 13 milioane de lire sterline si cer ca Adrian Mutu sa le plateasca suma de 17.173.990 euro.