Decizia deceniului la Dinamo: actionarii si managerii au lasat echipa singura in deplasarea de la Liberec. "Ca sa nu punem presiune pe ei", sustine Badea. Aiurea! Ca sa nu-si lipeasca imaginea de inca un esec in Europa. Decizia lor lasa a fost insa ingredientul perfect pentru un mic miracol al lui Bonetti si al celor 14 fotbalisti care au batut Slovan.

Nimic nu se compara cu singuratea unei echipe. Poate depune marturie Hagi, lasat singur cu echipa de oficialii FRF dupa meciul cu Slovenia. Aceasta particulara forma de solitudine a declansat in cazul particular Dinamo energii pe care nimeni nu le banuia (poate cu exceptia lui formidabililor luptatori Marius Niculae si N'Doye).

Numai ca singuratea nu era absoluta. Acasa, la Bucuresti sau Medgidia, Tecuci sau Urziceni, mii de dinamovisti sperau in tacere. O tacere autoimpusa, o tacere asumata dupa anii in care s-au auzit doar urletele sefilor - de la Vasile Ianul la Cristi Borcea.

Si antrenorul-in-devenire-Bonetti plus cei 14 jucatori au facut ceea ce ar fi trebuit sa faca inca de saptamina trecuta. Au jucat fotbal, au sperat si, la final, au realizat performanta vietii: au semnat certificatul de renastere a lui Dinamo. Caci scoaterea in strada a suporterilor asta inseamna. Revenirea la viata.