Vasluienii lui Cristi Dulca sunt increzatori in sansele calificarii in grupele Europa League, inaintea partidei retur cu AEK Atena. Victoria din prima mansa cu 2-1 ii pun pe moldoveni fata in fata cu o calificare istorica, dar si cu o prima de 1,2 milioane de euro, 50% din bonusul pe care clubul il va primi din partea UEFA.

Desi presa elena a pus victoria vasluienilor pe seama greselilor jucatorilor lui AEK Atena si nu pe seama valorii adversarilor, grecii au nevoie de o rasturnare de situatie in fata propriilor suporteri. De partea romanilor, sperantele dau aripi. Wesley a adus victoria Vasluiului din tur, iar increderea nu-i lipseste brazilianului inainte de retur: "Abia asteptam sa inceapa meciul. Sunt convins ca ne vom califica in grupele Europa League pentru ca avem aceasta victorie cu 2-1 obtinuta la Vaslui. Nu vom pierde la Atena. Mai mult, sunt convins ca vom si marca". (prosport.ro).

Finantatorul clubului FC Vaslui, Adrian Porumboiu mizeaza pe o victorie a echipei sale, in ciuda valorii adversarului: "AEK Atena este un club puternic, dar pentru noi victoria de acasa este mai mult decit incurajatoare. Nu-mi fac niciun fel de probleme, dar emotii am pentru ca daca nu vom trata meciul serios ne va fi imposibil sa ne calificam. Vrem sa jucam in grupele Europa League".