Comisia de Disciplina a UEFA a hotarat pedeapsa clubului Dinamo dupa incidentele de la partida cu Slovan Liberec din Stefan cel Mare. "Cainii" au primit o amenda de 50.000 euro, trei etape cu portile inchise si va pierde meciul cu cehii din Europa League cu 3-0 la masa verde, informeaza gsp.ro.

"FC Dinamo 1948 Bucuresti a pierdut la masa verde, cu scorul de 0-3, meciul cu Slovan Liberec, din prima mansa a play-off-ului Europa League, ca urmare a comportamentului necorespunzator al suporterilor. Comisia de Disciplina si Control a UEFA a mai decis ca Dinamo sa joace urmatoarele trei meciuri de pe teren propriu in cupele europene fara spectatori - pentru unul dintre aceste meciuri sanctiunea aplicandu-se doar daca Dinamo se confrunta cu alte incidente in perioada de doi ani de proba", a scris UEFA.com. Dinamo poate face apel impotriva acestei decizii in termen de trei zile, adauga cei de la Uefa.

Meci pierdut cu 3-0, la masa verde, si o amenda - aceasta este sanctiunea de baza de la care a pleca judecata UEFA.

Cristi Borcea, actionar Dinamo: "Rasuflu usurat. Este o decizie corecta, nu avea cum sa fie mai dura pentru ca nu au fost incidente grave. Daca in doi ani vom mai vea vreun eveniment va fi foarte grav. Suporterii trebuie sa fie alaturi de echipa"(sport.ro)

Vasile Turcu, actionar Dinamo: "Suflu foarte usurat dupa o noapte fara somn, au trecut orele astea ca si cum ar fi trecut ani. Primim si noi de la UEFA un cadou, parca asa sa mai fii sa investesti. Sa ne fie invatare de minte, huliganii erau sa desfiinteze echipa"(sport.ro)

Gigi Becali, patron Steaua:"Nu ma asteptam la o decizie mai drastica, doar pe moment am fost mai vehement. Apoi am vorbit cu oameni din fotbal mai priceputi si am aflat ca nu se pot lua masuri dure. Suporterii au intrat pe stadion, dar nu au facut rau la nimeni" "Cred ca Dinamo are sanse sa se califice in grupe. Slovan este este o echipa care poate fi batuta cu mai mult de 3- 0. In fotbal s-au vazut multe minuni. Sincer, mi-as dori ca Dinamo sa se califice!"(sport.ro)