Dinamo ar putea scapa de o pedeapsa severa in cazul incidentelor de joi, din play-off-ul Europa League. Potrivit Prosport, observatorul UEFA nu a catalogat in raportul de joc drept violente izbucnirile fanilor alb-rosii din finalul partidei cu Slovan Liberec si a subliniat ca lucrurile au luat o asemenea intorsatura din cauza organizarii defectuoase a clubului gazda.

Dennis Cruise, delegatul UEFA a notat in raportul sau faptul ca nu au avut loc violente in urma invadarii terenului de joc de catre suporterii dinamovisti si nici nu a mentionat tortele aprinse de fani in prima repriza. "Din ce stiu, in raportul de joc s-a scris ca oficialii, jucatorii si cei de pe bancile de rezerve nu au fost agresati", a declarat, seful Departamentului de Organizare a FRF, Mircea Mihail, potrivit gsp.ro.

Sanctiunile primite de Dinamo ar putea fi mai "usoare", in aceasta situatie. UEFA nu va tine cont si de antecedentele suporterilor dinamovisti, iar clubul din Stefan Cel Mare ar putea sa scape ieftin: pierde meciul la masa verde cu 3-0, amenda intre 50.000 - 100.000 euro si cateva meciuri fara suporteri. Varianta "hard" ar fi excluderea din competitiile europene.

Robert Faulkner, purtator de cuvant UEFA: "Exista in cazurile serioase, si acesta pare fi un asemenea caz, si posibilitatea ca UEFA sa dicteze sanctiuni suplimentare, cum ar fi excluderea echipei din competitie. Potrivit regulamentului, daca se demonstreaza ca echipa gazda este vinovata ca nu i-a tinut in friu pe suporteri, meciul va fi cistigat cu 3-0 de formatia oaspete. Protectia arbitrilor si a jucatorilor este esentiala, iar jocul a fost intrerupt, ceea ce este un fapt grav in sine" (gsp.ro).