FRF si LPF au decis ca suporterii trebuie sa-si infiinteze o Asociatie proprie

de Andra Popa     HotNews.ro
Luni, 10 august 2009, 13:59 Sport | Fotbal


Federatia Romana de Fotbal (FRF) a aprobat hotararea LPF in ceea ce priveste interzicerea acordarii de bilete clubului oaspete pe baza de reciprocitate. Potrivit noului regulament, suporterii trebuie sa infiinteze o asociatie (Liga) a lor pentru a putea rezerva bilete.

Citeste aici noile reguli pe care trebuie sa le urmeze fanii care vor sa-si insoteasca favoritii in deplasari:

"1. Suporterii vor fi indrumati sa se constituie intr-o asociatie (Liga) a lor, cate una de fiecare club, avizata ca atare de Jandarmeria Romana pe cererea de constituire inaintata tribunalului. Aceasta Asociatie va deveni o conditie obigatorie pentru a putea fi un interlocutor valabil in tratativele cu cluburile gazda. Cu persoane particulare, invocand calitatea de simplu suporter, clubuile gazda nu vor discuta sub nici o forma.
2. Odata constituita Asociatia (Liga) Suporterilor, acestia isi vor alege in mod democratic un presedinte care, el sau persoana mandatata de el, vor fi cei ce vor reprezenta Asociatia respectiva in demersurile cu cluburile gazda, pentru rezervarea numarului solicitat de bilete (conf. ROAF, art.59/g, nu mai mult de 5% din capacitatea stadionului).
3. Delegatul se va prezenta la ROS al clubului gazda, care le va inmana, contracost si in baza unui contract de garantie biletele rezervate.
4. ROS al clubului gazda ii va fi comunicata in scris, semnat-stampilat, de catre delegatul respectiv modalitatea de deplasare a suporterior oaspeti, care, ca si pana acum, vor fi escortati de jandarmerie in sectorul rezervat lor.
5. Odata devenita persoana juridica, galeria oaspete va suporta toate eventualele daune pe care le va provoca in sectorul rezervat lor, in alte sectoare ale stadionului ori pe traseul de admitere-evecuare stadion, cluburile fiind exonerate de orice raspundere. Dupa cum e de la sine inteles, pana la constituirea in asociatie (Liga), membrii galeriei oaspete vor raspunde ca persoane fizice, conform legilor, pe baza constatarilor efectuate in comun de clubul organizator si Jandarmerie" (lpf.ro).
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

332 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Era odata... (Luni, 10 august 2009, 15:14)

  Costel [anonim]

  Era odata ca niciodata, asta nu prea demult, prin anii '80 chiar, o familie fericita: cea a suporterilor. Si imi aduc aminte cum lumea se "ferea" de pe linia de tusa pentru ca un Hagi, sau Lacatus sa efectueze un corner. Si acolo nu vedeai jandarmi care sa asigure protectia jucatorilor din teren, babuini care sa se scuipe intre ei sau sa isi traga cu petarda unul la altul in c...r, sau 'Mitici' care sa o faca pe inteligentul cu legi noi in fotbal, sau 'Sandu'-leni care sa il aprobe ca un oligofren. Stadioanele trebuiesc inchise, pana cand hoardele de cercopiteci vor invata sa se comporte. Sau legi aspre, aplicabile in 48 de ore si nu numai cu detentie, ci si cu munca fortata in folosul comunitatii...macar un an pentru o mica ofensa.
 • 0 (0 voturi)    
  Frumos! (Luni, 10 august 2009, 18:32)

  mitica [anonim]

  Ce frumos ... iar se ascunde violenta sub o alta eticheta/patura. De data asta, nu mai plateste clubul pagubele (desi, clubul finanteaza in mare parte actiunile suporterilor), ci o persoana juridica - putin palbabila si de la care se pot scoate foarte greu banii! :)


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by