Chelsea a castigat Supercupa Angliei dupa un meci nebun pe Wembley in fata lui Manchester United. Castigatoarea s-a stabilit la loteria penalty-urilor, unde Drogba si compania i-au adus primul trofeu italianului Carlo Ancelotti, in timp ce Evra si Ryan Giggs l-au facut erou pe Petr Cech.

Nani a deschis scorul in minutul 10 dupa o patrundere curajoasa in careul londnezilor. Petr Cech nu a avut nicio reactie la sutul din unghi al pustiului lui Ferguson. Ancelotti a facut minuni in vestiar la pauza pentru ca in a doua repriza Chelsea a aratat ca o alta echipa. Ricardo Carvalho a marcat golul egalizator cu o lovitura de cap. Cu 20 de minute inainte de final Frank Lampard a dus Chelsea in avantaj cu un gol contestat vehement de jucatorii lui United, care le-au reprosat jucatorilor lui Ancelotti ca nu au trimis mingea afara dupa ce Ballack l-a faultat dur pe Evra, fundasul lui United ramanand intins pe gazon la faza din care s-a marcat.

Wayne Rooney a dat peste cap planurile organizatorilor cand a inscris pentru 2-2 in minutul 92. Au urmat loviturile de la 11 metri, unde Chelsea s-a impus datorita lui Lampard, Ballack, Didier Drogba si Kalou. In cealalta tabara, doar Michael Carrick a bagat mingea in poarta, in timp ce Ryan Giggs si Evra au ratat.

Vezi aici loviturile de la 11 metri

Chelsea sarbatoreste cucerirea Supercupei