Criza financiara si faptul ca FC Arges va evolua in Liga 2 l-au determinat pe Andrei Penescu (fiul patronului Cornel Penescu) sa-l cedeze pe internationalul Cristi Tanase in Ghencea, pitestenii urmand sa primeasca 1,8 milioane de euro si 50% dintr-un viitor transfer pentru ultimul produs de export al formatiei din Trivale.

La Steaua, Tanase va primi 120.000 de euro pe stagiune, mijlocasul semnand un contract valabil pentru urmatoarele cinci sezoane.

In cazul in care fotbalistul va confirma si va fi vandut de Steaua peste hotare, Argesului ii va reveni jumatate din suma totala de transfer.

"Va fi prezentat oficial cat de curand. Am dat 1.800.000 de euro pe 50% din drepturile asupra jucatorului", a declarat Gigi Becali (NewsIn).

Tanase a mai fost dorit, printre altele, si de FC Koln, dar mutarea nu s-a concretizat pana la urma.

In varsta de 22 de ani, Tanase a bifat 41 de partide in Liga 1, reusind cinci goluri. De asemenea, pitesteanul a imbracat de patru ori tricoul echipei nationale a Romaniei, reusind un gol (impotriva Austriei la Klagenfurt).

"Transferul la Steaua reprezinta foarte mult pentru mine. Am ajuns la o echipa foarte mare, cunoscuta pe plan international si in curtea careia isi doreste sa ajunga orice jucator din Romania. Tot ce imi doresc este sa joc foarte bine si sa demonstrez ca merit sa ma aflu in lotul Stelei", a declarat Cristi Tanase pentru site-ul oficial al Stelei.