FC Vaslui s-a calificat in play-off-ul Europa League dupa ce a terminat la egalitate, 1-1 (2-0 in tur), partida retur cu echipa cipriota Omonia Nicosia la capatul unui meci care s-a incins pe final. Cipriotii au atacat inca din primul minut, dar tot moldovenii au deschis scorul prin brazilianul Wesley (min 60).

Cu 7 minute inainte de final, Omonia Nicosia a egalat de la 11 metri, apoi a inceput nebunia pe stadionul GSP: suporterii au inceput sa arunce cu obiecte in teren, portarul Kuciak a fost eliminat, la fel si capitanul Omoniei. Meciul a fost prelungit cu sase minute, dar FC Vaslui a rezistat si si-a atins telul: calificarea in urmatorul tur al Europa League.

Ceisti Dulca, antrenor FC Vaslui: "Sunt foarte multumit si foarte fericit pentru aceasta calificare. Imi felicit jucatorii. Chiar daca nu am multa experienta, am reusit sa pregatim bine aceasta dubla si sa obtinem calificarea. Ea este mult mai valoroasa pentru noi pentru ca am intalnit o echipa cu jucatori buni, cu experienta. Sper ca sortii sa ne aduca un adversar pe masura si sa facem meciuri la fel de bune".

Takis Lemonis, antrenor Omonia: "Calificarea Vasluiului este corecta, i-am subestimat iar acest lucru ne-a costat. Avem un sezon lung in fata si vom analiza aceasta eliminare".

Meciurile din play-off-ul Europa League se vor juca pe 20 si 27 august.