"Vom plati o eventuala amenda pe care o va lua Adrian Mutu", acestea erau vorbele oficialilor de la Juventus in momentul in care romanul a semnat, din postura de jucator liber de contract, o intelegere cu Batrana Doamna, dupa ce fusese dat afara de la Chelsea. La cativa ani distanta, Mutu a fost obligat sa plateasca 17 milioane de euro catre The Blues, iar torinezii nu dau niciun semn de viata, informeaza Fiorentina.it.

"Ce s-a intamplat cu promosiunea lui Juventus? In ianuarie 2005, in ziua in care Mutu a fost prezentat, era fara angajament dupa ce a fost dat afara de la Chelsea, diriguitorii lui Juventus spuneau ca vor plati ei amenda, in cazul in care aceasta va fi dictata intr-o zi", se precizeaza pe Fiorentina.it, citati fiind jurnalistii de la La Repubblica.

Italienii considera ca Mutu este o victima a sistemului, mai ales dupa ce romanul nu a negat ca s-ar fi drogat. In plus, clubul londonez (de care Adrian era legat prin contract la acea vreme) a fost amendat de catre Federatia Engleza de Fotbal pentru ca regulamentele din Albion interzic testele private si independente, ceea ce s-a intamplat in situatia fotbalistului roman.

Pentru a-l achizitiona pe Mutu, Chelsea a platit aproximativ 23 de milioane de euro catre AC Parma, contractul romanului fiind reziliat pe 29 octombrie 2004. Atacantul roman a fost suspendat de catre Federatia de Fotbal Engleza pentru sapte luni, pana la data de 18 mai 2005. Dn acel moment, jucatorul a putut sa fie folosit de catre Juventus, formatie care-l achizitionase pe Adrian inca din iarna aceluiasi an.

Londonezii au declarat ca acest scandal le-a provocat pierderi de 13 milioane de lire sterline si au cerut ca Adrian Mutu sa le plateasca suma de 17.173.990 euro. TAS-ul (Tribunal de Arbitraj Sportiv) a dat dreptate formatiei de pe Stamford Bridge, iar romanul este obligat sa dea despagubiri imense catre fosta sa echipa de club.