Noul sezon din Liga 1 a debutat timid, sub o caldura torida, cu multe partide plictisitoare, dar si cu unele dispute antrenante (a se vedea Craiova - Dinamo). Asteptarile au fost mari, dar din pacate reusitele nu au fost pe masura. In vreme de recesiune, fotbalul din prima divizie a tarii a aratat ca fara investitii este greu sa ai rezultate deosebite. La plus putem trece CFR-ul, in timp ce la minus am putea trece Urziceniul si, de ce nu, Steaua.

Odata cu startul noului sezon au inceput si discutiile interminabile (sunt sigur ca va era dor de ele), a fost sau n-a fost off-side, fault, corner etc. Posturile tv au fost din nou monopolizate de conducatori suparati pe maniera de arbitraj sau pe unii fotbalisti din propria ograda.

CFR Cluj este unul dintre plusurile acestei etape, campioana de acum doua sezoane aratand impotriva minunii din Urziceni ca va avea un cuvand greu de spus in aceasta editie de campionat. Zicala "e mai usor sa ajungi in varf decat sa te mentii" pare sa se potriveasca ca o manusa pentru Unirea, formatiei pregatite de Dan Petrescu fiindu-i foarte greu sa mai reusesca performanta de senzatie din stagiunea trecuta.

O evolutie satisfacatoare a avut si Rapidul lui Hizo, dar nici adversarul nu a fost unul de calibru, Poli Iasi. Problema cea mai mare a giulestenilor este insa inconstanta, dupa o partida reusita putand urma altele catastrofale.

Craiova si Dinamo au oferit un spectacol frumos, cu multe ocazii (cam cat pentru toata etapa) si cu doi portari in forma de exceptie: Lung Junior si Dolha. Cel doua formatii au aratat ca au potential si ca se pot implica in lupta de la varful ierarhiei.

Timisoara nu poate fi judecata dupa jocul mai putin reusit impotriva Bistritei, Nelutu Sabau fiind mai mult cu gandul la returul cu Sahtior decat la disputa cu fosta echipa. Cu toate acestea, banatenii au bifat primul succes al stagiunii, asteptand parca mai increzatori confruntarea de totul sau nimic cu formatia pregatita de Mircea Lucescu.

Steaua era echipa care trebuia sa confirme dupa partide bune in tururile preliminarii ale Europa League. Ros-albastrii au avut insa la Piatra Neamt o evolutie stearsa, iar salvarea a venit de la acelasi Kapetanos. Loviturile de cap pe final de meci ale lui Pantelis au devenit marca inregistrata in Ghencea. Cu toate acestea, elevii lui Bergodi au aratat insa prea putin pentru o echipa care vrea sa castige campionatului.

Demn de mentionat mai este si faptul ca toate nou-promovatele au pierdut la debutul in prima liga, diferenta dintre cele doua esaloane ale tarii fiind destul de mare (Inter, Astra, Ceahlaul si Alba Iulia vor avea viata grea in Liga 1).

Etapa a doua va aduce partide interesante, Steaua - CFR Cluj fiind de departe capul de afis. O partida interesanta va fi si la Urziceni, acolo unde Unirea isi va masura fortele cu Rapid.