Desi in mai 2009 a fost absolvit de orice vina de catre Tribunalul de Apel din Brescia, telenovela lui Pep Guardiola va continua. Tribunalul National Antidopaj din cadrul Comitetului Olimpic Italian (CONI) a decis sa redeschida cazul actualului antrenor al echipei Barcelona, Pep Guardiola, in legatura cu scandalul dopajului de pe vremea cand spaniolul evolua la Brescia.

CONI a decis deschiderea cazului, desi Guardiola a fost absolvit de orice vina de Tribunalul de Apel din Brescia in 2007 si de catre Curtea de Justitie Federala a Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC), in mai 2009. CONI a decis ca motivele absolvirii lui Guardiola sunt inacceptabile si a cerut rejudecarea cazului in 15 septembrie 2009, anunta agentia EFE.

In 2001, Guardiola a fost gasit pozitiv la doua teste antidopaj, pe vremea cand evolua la gruparea italiana Brescia. Spaniolul a primit o suspendare de patru luni, iar in 2005 a fost condamnat la sapte luni de inchisoare. A facut recurs, iar Tribunalul de Apel din Brescia l-a absolvit de pedeapsa cu inchisoarea. Guardiola nu a recunoscut niciodata ca s-a dopat si isi sustine in continuare nevinovatia.