Fostul selectioner al Angliei, Sir Bobby Robson a incetat din viata, vineri, dupa o lupta cu cancerul. In varsta de 76 de ani, Robson a fost cel mai de succes selectioner al Angliei, dupa 1966.

"Va anuntam cu tristete ca astazi, Sir Bobby Robson a pierdut lunga si curajoasa batalie cu cancerul. A murit in liniste in casa sa din County Durham, alaturi de sotie si familie. Funeraliile vor fi private si doar pentru membrii familiei", se arata in comunicatul ce anunta decesul fostului selectioner al Angliei, citat de BBC.

Intre anii 1950-1960 a jucat la Fulham si West Brom si a adunat 20 de selectii la echipa nationala a Angliei. Dupa o scurta perioada ca antrenor-jucator la echipa americana Vancouver Royals, Robson a preluat conducerea lui Fulham in ianuarie 1968, dar a fost demis pana la finele anului. In 1969 a antrenat pe Ipswich, iar mai apoi echipe precum PSV Eindhoven, Sporting Lisabona, FC Porto si FC Barcelona.

In cariera sa de 36 de ani ca antrenor, Robson a castigat titlul de campion cu Olanda, Portugalia, Cupa UEFA, Supercupa Europei. Cea mai inalta faza pe care a atins-o Anglia sub conducerea sa a fost semifinala Cupei Mondiale din 1990. Robson s-a retras din activitate in 2004, ca urmare a bolii sale.

In urma cu o saptamana, Sir Bobby Robson a primit din partea UEFA o distinctie pentru intreaga cariera.