Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane nu i-a dat castig de cauza lui Adrian Mutu in scandalul acestuia cu Chelsea Londra. Internationalul roman va trebui, astfel, sa plateasca suma de 17.173.990 euro catre clubul londonez pentru nerespectarea contractului.

"Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins apelul depus de jucatorul roman Adrian Mutu impotriva deciziei Camerei de Rezolvare a Litigiilor din cadrul FIFA, prin care jucatorul trebuie sa plateasca 17.173.990 euro clubului Chelsea Londra", arata comunicatul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv.

Dupa ce a fost depistat pozitiv cu cocaina, in 2004, Mutu a fost nevoit sa paraseasca echipa Chelsea, jucatorul roman fiind si suspendat de catre Federatia Engleza timp de sase luni. Londonezii au declarat ca acest scandal le-a provocat pierderi de 13 milioane de lire sterline si cer ca Adrian Mutu sa le plateasca suma de 17.173.990 euro.

In data de 7 mai 2008, Camera pentru Rezolvarea Disputelor din cadrul FIFA a decis ca Adrian Mutu va trebui sa plateasca despagubiri clubului Chelsea pentru nerespectarea contractului, dar internationalul roman a cerut TAS sa anuleze decizia FIFA.

Mutu a fost sprijinit in 2008 si de asociatia internationala a jucatorilor FIFpro care a declarat ca decizia FIFA este "discriminatorie si extrem de ciudata".

Suma pe care internationalul roman trebuie sa o plateasca lui Chelsea e cea mai mare amenda pe care a dat-o vreodata FIFA.