Atacantul Mike Temwanjera a marcat cele doua goluri (minutele 20 si 55) prin care FC Vaslui a luat prima optiune pentru calificarea in play-off-ul Europa League. Cipriotii au aratat ca o echipa artagoasa, insa elanul nu le-a fost suficient joi seara la Vaslui. Omonia promite insa un retur fierbinte, la Nicosia.

Temwanjera a deschis scorul in minutul 20, dupa o faza in care un sut al lui Genchev a nimerit ambele bare laterale - dupa ce s-a plimbat pe linia portii, balonul a ricosat fericit pana la Temwanjera care a indeplinit o formalitate.

Simtul deosebit al portii l-a ajutat pe Mike sa marcheze si golul al doilea - in minutul 55, Temwanjera a avut inspiratia de a nu juca un balon (simtind ca este in ofsaid). A continuat faza Wesley, iar din continuarea actiunii mingea i-a revenit lui Temwanjera care a impins-o in poarta goala.

Cele doua goluri nu spun insa totul despre desfasurarea meciului de la Vaslui: gazdele il pot felicita pe Temwanjera pentru inspiratie (si... oportunism, in sensul pozitiv al termenului), dar si pe antrenorul Cristi Dulca pentru felul in care si-a convins echipa sa "absoarba" elanul adversarului. Omonia a dominat debuturile de repriza, aratand ca o trupa plina de artag, insa Vasluiul a traversat perioadele in care a fost dominata, asezand jocul si descoperind apoi ruperile de ritm prin care sa faca diferenta.

"Trebuie sa castigati la doua goluri, pantru ca in Cipru va asteapta iadul!", ii avertiza Eugen Trica pe moldoveni. Iar Vasluiul l-a ascultat.