Galeriile echipelor din Liga 1 au primit cartonas rosu de la LPF pentru meciurile din deplasare. Comitetul Executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal a hotarat sa le interzica tuturor cluburilor din Liga 1sa organizeze deplasarile galeriilor, in scopul prevenirii incidentelor violente si a pastrarii unui climat de fair-play in stadion si in afara stadionului, se arata intr-un comunicat al LPF.

"Avand in vedere evenimentele ingrijoratoare aflate intr-o continua escaladare si ca urmare a gravelor incidente din ultimele doua editii de campionat provocate de galeriile vizitatoare organizate ale majoritatii cluburilor de fotbal din Liga I, cu recomandarea Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, cu masurile de prevenire si combatere luate de asociatii nationale de fotbal din Olanda, Anglia, Franta etc, Comitetul Executiv al LPF, intrunit in data de 30.07.2009, in dorinta de a aduce in fotbalul romanesc un climat sportiv, civilizat, european, a hotarat:

Pe parcursul editiei 2009/2010 a campionatului Liga I, organizat de LPF, in scopul aplicarii unor masuri de natura sa stopeze participarea galeriilor echipei oaspete la toate partidele de fotbal desfasurate in deplasare, in scopul prevenirii incidentelor violente si a pastrarii unui climat de fair-play in stadion si in afara stadionului, se interzice acordarea de tichete sau alte facilitati, pe baza de reciprocitate, intre clubul gazda (organizator) si clubul oaspete (vizitator) sau de catre clubul oaspete (vizitator), precum si acordarea oricarui sprijin material, financiar, logistic sau de orice natura de catre echipa gazda (organizatoare) sau oaspete (vizitatoare), direct sau indirect, galeriilor organizate in grupuri de suporteri ale clubului oaspete (vizitator)", se arata in comunicat.

"Am decis sa ne luam masuri de siguranta. Daca vor, suporterii sa se duca la meciuri pe cont proriu, dar cluburile nu trebuie sa se mai implice in treburile galeriilor. Fiecare club va opri pe stadion un sector pentru suporterii echipei oaspete, iar acestia daca vor sa se duca la meci, bine, daca nu, nu. In cazul in care vor exista incidente, echipele nu vor mai plati, pentru ca nu se mai ocupa ele. Responsabilitatea va fi a Politiei si a Jandarmeriei", a mentionat presedintele LPF, Dumitru Dragomir, potrivit. gsp.ro.