Pentru a ajunge in grupele Champions League, Timisoara lui Nelutu Sabau trebuie sa treaca de castigatoarea ultimei editii a Cupei UEFA, Sahtiorul lui Mircea Lucescu. De ziua sa (Lucescu senior implineste astazi 64 de ani), tehnicianul roman isi doreste o victorie care sa ii faca pe Rat, Jadson si compania favoriti clari la calificare. Partida va incepe la ora 20.00, va fi transmisa de DigiSport si Live Text de HotNews.ro.

Mircea Lucescu nu va putea sta pe banca tehnica a minerilor, antrenorul roman neprimind acceptul medicilor dupa preinfarctul suferit in urma cu cateva saptamani. De altfel, tehnicianul lui Sahtior va veni la meci pe propria raspundere, urmand, cel mai probabil, sa stea intr-o loja la tribuna oficiala.

"A venit momentul sa ma intalnesc cu nea Mircea si ca antrenori. E prima experienta de acest fel pentru mine, e un om cu care am lucrat opt ani, dar asta este viata fiecare isi apara interesul", a declarat Ioan Ovidiu Sabau, antrenor FC Timisoara.

Echipe probabile:

Sahtior Donetk: Piatov - Srna, Chyhrynsky, Chyzhov, Shevchuk - Duljaj, Lewandowski, Ilsinho, Willian - Jadson, Luiz Adriano. Antrenor: Mircea Lucescu

FC Timisoara: Pantilimon - Bonfim, Cisovsky, Nibombe, Art. Karamyan - Arm. Karamyan, Alexa, Bourceanu, Curtean - Bucur, Parks.

Sahtior, palmares negativ cu romanii

Demn de mentionat este faptul ca Sahtior are palmares negativ in cupele europene impotriva echipelor din Romania, Dinamo si Rapid invingandu-i pe mineri.

-Sezonul 2003-2004, Dinamo elimina pe Sahtior in turul I al Cupei UEFA dupa ce a castigat ambele manse, 2-0 in Stefan cel Mare si 3-2 la Donetk.

-Sezonul 2005-2006, Rapid invinge la Donetk cu 1-0 in faza grupelor Cupei UEFA dupa o reusita a lui Marius Maldarasanu. Partida a consemnat duelul dintre tata si fiu (Mircea Lucescu si Razvan Lucescu), castig de cauza avand Lucescu Junior.

Arbitru va fi Eduardo Iturralde Gonzalez (Spania), acesta fiind ajutat de asistentii Roberto Palomar si Javier Rodriguez (ambii Spania).

Partida de pe stadionul "Olympiyskiy" din Donetk va incepe la ora 20.00, urmand sa fie transmisa in direct de DigiSport si LiveText de HotNews.ro.