Comisia de Disciplina din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal a respins apelul echipei FC Arges impotriva deciziei de retrogradare in Liga 2, formatia pitesteana urmand sa evolueze in sezonul viitor competitional la matineu.

"E un pas spre eradicarea coruptiei. Si pe viitor, astfel de cazuri, indiferent de numele echipei, vor fi tratate la fel. Pitestiul a avut azi doi avocati foarte buni, dar Comisia a hotarat in unanimitate sa pastreze decizia initiala", a precizat Daniel Florea, seful Comisiei de Recurs (prosport).

De asemenea, in afara de retrogradarea echipei a fost mentinuta si decizia conform careia Cornel Penescu, patronul Argesului, este persona non grata in fotbalul romanesc.

FC Arges a fost retrogradata in Liga 2 dupa ce Cornel Penescu, finantatorul echipei din Trivale, este acuzat ca a mituit mai multi arbitri pentru a favoriza echipa alb-violeta. Pitestenii au terminat sezonul 2008-2009 al Ligii 1 la fotbal pe pozitia 10, cu 44 de puncte.

De asemenea, membrii Comisiei de Recurs au mai hotarat ca FC Arges sa joace un singur meci fara spectatori in urma incidentelor produse pe stadionul din Trivale in partida cu Dinamo, din ultima etapa a Ligii 1.

Initial, Argesul primise doua etape suspendare si o amenda de 25.000 de lei, iar in urma recursului pitestenii vor avea de plata doar 10.000 de lei.