UDMR a depus, joi, o plangere penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti in legatura cu banner-ul afisat de suporterii stelisti in meciul cu FC Ujpest, din Ghencea.

"Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a sesizat UEFA si institutiile abilitate, dar, dupa parerea mea, nu este vorba despre o problema care poate fi rezolvata de aceste institutii si de catre autoritatile sportive. De aceea, noi am depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti in legatura cu ceea ce s-a intamplat. Plangerea se refera la o fapta deosebit de grava, de propaganda nationalist-sovina, savarsita sub forma de agitare la ura nationala. Aceasta este incadrarea, prevazuta de art. 317 din Codul Penal”, a declarat Marko Bela, presedintele UDMR in cadrul conferintei de presa de joi de la Tg. Mures.

„Exista inregistrari, tot ceea ce are nevoie Parchetul, dar, oficial, este vorba de autori necunoscuti. Am asteptat atata deoarece, in mod normal, ar fi trebuit ca Parchetul sa se autosesizeze. Eu nu stiu daca nu s-au autosesizat, sper sa o fi facut, dar pana in acest moment nu avem niciun semnal. In alte cazuri imediat aflam ca a inceput urmarirea penala, in acest caz nu am nicio informatie ca Parchetul ar fi facut vreo miscare”, a adaugat Bela, potrivit Newsin, citat de gsp.ro.

Cu toate ca si fanii unguri au scandat mesaje rasiste, Bela spune ca acestea nu se pot compara cu banner-ul Stelei: "Nu se poate pune semnul egalitatii. Nu este o jignire sa fii facut tigan, pentru mine nu are un sens peiorativ”.