"Voi da in judecata Adevarul si Gazeta Sporturilor si pe cativa reporteri care s-au grabit sa dea verdictul ca am lucrat cu Securitatea", a spus Gica Popescu dupa ce instanta a decis ca nu a colaborat cu fosta Securitate.

Gica Popescu:"Sunt foarte multe lucruri care nu-mi dau liniste. Am incercat in ultimele saptamani sa aflu ce s-a intamplat pentru ca eu cred ca se afla ceva in spatele acestui scandal.

Eu nu sunt de acord sa mi se faca o astfel de imagine dupa ce am muncit atat. Sunt de acord sa se scrie, dar nu sa se dea verdicte. Ziarele "Sport" si "AS" din Spania au publicat despre mine ca am colaborat cu Securitatea. Nu vreau sa creada oamenii cu care am muncit la Barcelona si la nationala ca au lucrat cu turnator. Pentru acest fals justitar imi voi cauta dreptatea in justitie.Voi da in judecata Adevarul si Gazeta Sporturilor si pe cativa reporteri care s-au grabit sa dea verdictul ca am lucrat cu Securitatea.

Voi merge la Barcelona saptamana viitoare pentru ca voi incerca sa repar o parte din prejudiciul de imagine pe care mi l-ati produs d-voastra, si aici ma refer la cele doua ziare. Voi ce ati facut: m-ati judecat si m-ati impuscat?! Nu pot lasa lucrurile asa. Am primit mail-uri, telefoane de la oamenii care mi-au transmis sprijinul, dar mai sunt si alte sute de mii de oameni care au citit ca eu am fost colaborator al Securitatii. Nu vi se pare ciudat ca stirea a aparut la doua ziare din trusturi diferite in aceeasi zi?

Nu vreau sa fiu acuzat pentru ce n-am facut. S-a spus ca am acceptat sa-mi pun garsoniera la dispozitie, dar ca in schimb vreau un apartament cu doua camere. In 1988 aveam deja un apartament cu doua camere, iar cand m-am intors de la Steaua la Craiova mi s-a repartizat un apartament cu trei camere.

Nu invinuiesc pe nimeni de la Federatie. Nu cred insa in coincidente. Acest subiect a fost livrat intr-o perioada anume".